Toni Cruanyes és l'home del moment. Cada informatiu que presenta rep més bona acollida, credibilitat i audiència. Ara que les eleccions catalanes es faran el 30 de maig, viurà més tranquil sense la pressió de tots els partits pel minutatge, tractament i prioritat en l'espai electoral. L'estat d'excepció a TV3 durant la campanya electoral és feixuc. Per relaxar-se Cruanyes ha tingut una conversa distesa amb Xantal Llavina a Catalunya Ràdio. No al seu programa de diumenges Revolució 4.0 sinó en un espai de directes per instagram. Vídeo:

xantal llavina toni cruanyes Catalunya radio

Cruanyes i Xantal tenen la mateixa edat, 46 anys. Fan tan bona parella que podrien acabar compartint presentació en un programa de TV3, ara que s'endarrereix sine die l'estrena de Nexes de Terribas i Basté. Toni i Xantal han coincidit els estius al mateix poble, Canet de Mar, el poble dels seus pares. No compartien colla i ara comparteixen la CCMA. Cruanyes revela algunes intimitats: "Vaig començar a Ràdio Canet amb 17 anys. Després a Ràdio Arenys i la beca a Internacional de TV3. No tinc gaire bona veu de ràdio, molt suau. En TV dono més la imatge".

Cruanyes explica el seu pitjor moment en directe, quan presentava el 3/24: "Va ser el pitjor moment, a banda de quan cobria atemptats, quan presentava el butlletí del canal 3/24. Va acabar bé però em va fer patir. Al meu costat hi havia la traductora pels sords i es va desmaiar mentre jo feia els titulars. Va caure literalment i amb el cap va trencar un tros del decorat. Va perdre el coneixement. Jo no sabia si seguir o si era important. Van posar una ràfega i vídeo i em vaig aixecar per ajudar-la. Com que s'estava marejant ho va dir als espectadors en el llenguatge dels sords". Un SOS només per sords. 

toni cruanyes 324

Toni Cruanyes, 3/24

El pitjor moment deixa pas al millor:  "El millor dia de la meva vida és quan vaig conèixer el meu fill. Quan ens van ensenyar la fotografia ja va ser tota una emoció. Però el dia que el vam anar a buscar va ser el dia més feliç de la meva vida". L'Elies té 6 anys, i ara la Joana que en té 1.  La conversa al directe de l'instagram de Catalunya Ràdio ha estat accidentada però té el punt amable, intemporal i simpàtic de Cruanyes. Pandèmia i converses per videoconferència. La nova normalitat. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat