La fortalesa del fenomen televisiu de la temporada a TV3 és envejable. 'Eufòria' ha donat amb la tecla justa per triomfar amb un format que alguns podrien veure gastat pel temps: els talents. Mentre 'OT' és a la nevera sense data de tornada, 'Idol Kids' ensorrant-se i espais com 'Factor X' o 'La Voz' que funcionen per inèrcia però sense entusiasme, a Catalunya la febre que desperten les actuacions i la dinàmica del programa de Marta Torné i Miki Núñez és al·lucinant. També la resposta del públic. Molt de jovent, però també gent més adulta i granadeta, s'han rendit al seu magnetisme. Son molts mirant-lo a casa cada divendres nit (18'1% i 303.000 espectadors) i molts més comentant-lo a les xarxes socials. Arrasa

Una mostra de la força de tot plegat és saber que durant la novena gala les votacions van ser una veritable bogeria, amb més de 50.000 persones escollint el destí d'uns artistes que anit es jugaven molt: ser favorit era passar a la semifinal gaudint d'una immunitat especial. Una gentada. Un fet que va tenir un comentari al respecte molt comentat de la Torné sobre Catalunya i el seu desig de votar, fantàstic. Els 8 concursants sabien de la importància de la jornada i van esforçar-se al màxim. Lògicament les decisions finals no agraden a tothom, com per exemple l'adeu d'en Joan,  que va obtenir només un 25% de vot favorable per quedar-se contra l'Edu. Una llàstima, en Joan ha estat un gran espectacle i un altaveu de la visibilització i la normalització de la diversitat sexual, cosa tan necessària en una televisió pública. Bravo pel Joan.

Joan expulsado Eufòria TV3
Joan, un adeu molt colpidor a 'Eufòria' / TV3

Tampoc hi ha unanimitat respecte qui havia de ser el favorit i, per tant, el primer artista que passava a la fase final d''Eufòria'. Va ser la Mariona, que li tornava la jugada a en Triquell. El duel va ser espectacular, perquè tots dos van agradar molt amb propostes molt diferents. Ella amb un número de ball i una interpretació molt difícil de Beyoncé; ell recuperant un clàssic de la cançó en català com en Raimon. Dues actuacions que van fer embogir un espectador de luxe del programa, company de cadena i molt més que això: és el presentador més vist de TV3, Toni Cruanyes. Sent passió pel xou i és molt actiu a les xarxes socials comentant la jugada. Aquestes dues piulades van triomfar molt.

Triquell Raimon 2 Eufòria TV3
En Triquell cantant 'Al vent' d'en Raimon a 'Eufòria' / TV3

Mariona Beyoncé Eufòria TV3
La Mariona com a Beyoncé a 'Eufòria' / TV3

En Toni va tenir bones paraules per a tots els concursants, però sorprèn un detall: té el cor dividit. Un cor que va estar a punt de patir un petit atac quan va veure com Pedro Costa entrava a la zona de perill després de cantar el 'Hentai' de Rosalia. A Cruanyes li havia encantat, fent-lo copropietari del títol de preferit amb en Triquell. Finalment tot va quedar en un no res perquè el brasiler va ser salvat pel programa.

Pedro Rosalia Eufòria TV3
Pedro Costa amb el 'Hentai' de Rosalia a 'Eufòria' / TV3

La música en televisió enganxa. Només cal oferir un espectacle que el públic valori i adori, com és el cas. Que l'eufòria no s'aturi.