Toni Clapés i Ricard Ustrell es coneixen de fa temps. Ustrell, abans de ser el primer periodista que produeix un programa a canvi de 4 milions d'euros als migdies de TV3, feia veus i imitacions al programa de Toni Clapés. Com Carlos Latre però pitjor. La relació entre ells no va seguir, tot i que Ustrell va anunciar que Clapés seria col·laborador del seu Planta baixa. Mai va arribar a passar. Aquest dijous mentre Ustrell entrevistava a TV3 un altre polític anti-independentista, Santi Vila,  Clapés feia ràdio en directe. I a RAC1 ha deixat clar com veu Ustrell.

santi vila ricard ustrell TV3

Vila i Ustrell, idèntics, TV3

Toni Clapés: "Estic veient ara mateix en pantalla partida a TV3 Ricard Ustrell i Santi Vila i són la mateixa persona. És per fer les 7 diferències com als passatemps de La Vanguardia. Són iguals". La ironia marca de la casa de Clapés. No és només que Santi Vila i Ustrell s'assemblin físicament, que és cert: el posat, la barba, els ulls, la cara... És també pel que signifiquen l'un i l'altre. Mimetitzats en antena. Ustrell li ha concedit 15 minuts a la TV pública:

vila ustrell TV3

Vila i Ustrell, l'un per l'altre, TV3

Ustrell: "Santi Vila a qui votarà?". Vila: "Sospiro per una refrescant absència de conflicte i bronca, un govern més preocupat per temes concrets, gestió i pandèmia, i que no li agradi la bronca. Ja imagines per on aniran les coses". Ustrell "El PDeCAT, PSC o ERC". Vila: "Votaré moderat". Santi Vila i Ricard Ustrell, fets l'un per l'altre. Indistingibles. Clapés té ull. Coneix el personatge.