L'escàndol de la lliga espanyola, dirigida per un conegut ultradretà com Javier Tebas, ha estat suspendre per primer cop un partit de futbol per dir "nazi" a un reconegut nazi.  Mai s'ha suspès per fer sorolls de simi a un jugador de raça negra o cridar Puta Catalunya. Carles Francino, el tertulià dels dilluns de Planta baixa, ho ha enfocat d'una manera que ha fet enfadar TV3, i bona part dels tuitaires.

francino ustrell TV3

TV3

Francino equipara dir nazi a un nazi amb insults d'odi racista a una ètnia i Ustrell li dona la raó: "Clar". Plou sobre mullat amb les pífies d'Ustrell.

Unànime rebuig a la pífia d'Ustrell i Francino, des de la pròpia TV3: Pilar Rahola, que hi va coincidir al FAQS i el coneix bé, Joan Maria Pou, de Cases d'algú, Jair Domínguez que en fa like, Jordi Eroles, del Telenotícies, Antonio Baños, tertulià d'Els matins o el Més 324 o treballadors de TV3:

WhatsApp Image 2019 12 16 at 17.53.40 

La xarxa no acostuma a comentar el twitter del programa d'Ustrell perquè té només 4 mil seguidors, però avui s'han atipat de la línia editorial d'Ustrell secundant l'equiparació de Francino:

audiencia ustrel 

Audiències divendres, font: Kantar Media

El programa de Ricard, a qui agrada tractar de tu qui no coneix, segueix fent aigües: l'últim emès va ensorrar-se a un trist 9,7% en la primera part segons dades públiques de Kantar Media. Trenta nou mil espectadors, l'espai menys vist de tot TV3. El pressupost que cobra Ustrell és públic: 4 milions d'euros per blanquejar nazis:

pressupost manchester 1

la manchester 2

Font: Portal Transparència CCMA

El Portal de Transparència de TV3 afegeix quants diners cobra per fer el segon programa en antena, Quatre gats: 650 mil euros més dels pressupostos de la Generalitat. Tot públic i publicat.