Potser sou dels que han "caigut" a la xarxa d'una de les noves modes urbanes de mobilitat: els patinets elèctrics. Sí, amics, aquests aparells que proliferen pels carrers, i que sota una inexacta concepció de sostenibilitat, es multipliquen per tot arreu. I sí, hem dit carrers, i no calçades, vies o carrils bici. És possible que el lector d'aquest article no se senti al·ludit, però la immensa majoria dels que els utilitzen circulen per les voreres, fregant vianants, cotxets de nadons i gent gran. Un caos i una molèstia, i que han fet prendre partit a la Direcció General de Trànsit amb una bateria de mesures per intentar civilitzar la seva existència. Sembla de sentit comú, però a partir d'ara no podran anar per voreres, zones de vianants, túnels, carreteres interurbanes o autopistes. 

patinets electrics mobilitat - Carles Palacio

Patinets elèctrics mobilitat / Carles Palacio

La notícia ha estat molt ben rebuda per aquells que encara fan servir les cames per desplaçar-se per la ciutat, una minoria silenciosa (aquesta sí) que ha celebrat que el sentit comú tregui el caparró enmig de la jungla de l'asfalt. Dos comunicadors top del nostre país coincideixen en l'encert de la normativa, amb missatges inequívocs: Toni Clapés i Antonio Baños. el de RAC1 amb un claríssim "¡por fin!", mentre que el de Betevé no es cansa de repetir-ho: "QUEDA CLAR?" Tots dos han rebut el suport de molts seguidors, tot i que apunten a una realitat: sense multes, això és una gota en el desert. En tot cas, un petit gest que convida a tenir esperança bípeda.

antonio baños beteve

Antonio Baños mira fixament a Betevé

Clapés patinets tuit @toniclapes

Tuit de Toni Clapés sobre patinets elèctrics / @toniclapes

toni clapés TV3

Toni Clapés a TV3

Aprofitem per recordar un altre punt important de la nova normativa, i que tot i ser de sentit comú sovint és ignorada pels infractors: al patinet, la bicicleta, la moto o el cotxe, MAI amb auriculars ni el mòbil. Ah, sí, ni amb dues copes: els controls d'alcoholèmia, per a tothom. Drets sí, deures, també, gràcies.