Carme, Carmen, Carmencita, Tita. Simplement, la baronessa. És la catalana més famosa, multimilionària, aristocràtica i fabulosa del panorama de celebrities del país. Mundialment és la baronessa Thyssen, vídua del baró, el col·leccionista privat d'art més important d'Europa i un dels més poderosos del món. Tita ja té 80 anys. Per Sant Jordi en farà 81. És tan catalana que va néixer a Barcelona un 23 d'abril. És àvia però no vol que li diguin iaia ni abuela. Els seus nets, els fills de Borja Thyssen i Blanca Cuesta, l'anomenen simplement Tita. "Le dije a Borja 'Tus hijos me llamarán Tita' y, claro, Tita me llaman. Abuelas hay muchas por el mundo, llamas a una y no sabes quién aparecerá, pero Tita sólo hay una". Ara té a càrrec seu dues filles adolescents, Carmen i Sabina, que són a punt de fer 18 anys. I com ja va explicar EN Blau, la més fotogènica, Carmen, un cervell, experta en art i en empresa, serà la gran successora de Tita al capdavant de l'imperi Thyssen. Tot indica que l'està formant per ser ella, i no Borja, la successora. Ara la grandiosa baronessa és portada d'una revista de prestigi, Harper's Bazaar, on revela la importància que les seves filles portin el cognom Thyssen.

 

La història de les seves filles bessones és coneguda, nascudes d'un ventre de lloguer amb esperma d'un donant que Tita Thyssen no va deixar a l'atzar. La baronessa sempre ha confessat que coneix la identitat del pare biològic de Carmen i Sabina i que les noies també saben qui és el seu pare biològic. De fet, tenen una foto d'ell a l'habitació. Quan Tita Thyssen va confessar que ella, de nom Carmen Cervera, va posar el cognom Thyssen a les filles revelava que el pare biològic era Borja Thyssen o el pare adoptiu, el baró Heinrich Thyssen. Ara a l'entrevista Tita parla de com el seu marit  li va transmetre la preocupació, quan s'estava morint, de qui gestionaria, qui heretaria la col·lecció i la immensa fortuna. Havia de ser un o una Thyssen i Tita ho va resoldre fàcil, les nenes són Thyssen. Molts sospiten que són filles de l'esperma de Borja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Carme

 

Tita Thyssen: "Recuerdo que un día Heini, antes de tener nietos, me preguntó qué pasaría en el futuro con su apellido y su legado; yo, pensando en la magnitud de su colección privada sin precedentes en la historia del arte y que hoy está en el Museo Thyssen-Bornemisza en Madrid, lo miré divertida y le contesté: 'Heini, ¡Thyssen-Bornemisza forever!'. La gran Tita, un personatge incomparable a Catalunya, indispensable, impressionant, dona la clau de tot. El baró volia que l'herència es quedés en mans de la família i la seva última dona, l'última baronessa Thyssen, a qui més estimava quan va morir, només li havia deixat un fill i adoptat, Borja. Els darrers temps ha quedat clar que Tita no confia en el fill com a successor i per això es va embarcar passats els 60 anys en l'aventura de ser mare per maternitat subrogada, però amb una obsessió, les seves filles no podien ser de cognom Cervera. Havien de ser Thyssen perquè el baró volia que la seva successora fos Thyssen. I així ha estat.

Tita Thyssen y  su hija Carmen GTRES
Tita Thyssen i la successora, Carmen GTRES

 

Carmen Tita Thyssen ja té successora: Carmen Thyssen, filla. Així li ho va prometre al baró, que tot l'imperi quedaria en mans d'un o una Thyssen. I si no podia ser Borja, seria una altra descendent de Heinri Thyssen: Carmen.  Com diu la baronessa a l'entrevista (amb unes fotos de portada meravelloses on més que 81 n'aparenta 41): Tita solo hay una.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!