Operación triunfo 2017 rep aquest dimecres un Premi Ondas Nacional de Televisió. Millor programa d'entreteniment per "connectar amb una nova generació d'espectadors gràcies a la seva representació d'una joventut tan talentosa com compromesa amb els valors de la diversitat i la igualtat"... Que l'any vinent torni a guanyar el premi, ja són figues d'un altre paner.

TINET RUBIRA - ROBERTO LÁZARO_04

Roberto Lázaro

El director d'OT, Tinet Rubira, és conscient que aquesta segona edició de les noves fornades de triunfitos no està donant a parlar tant com l'anterior. Correcció: no està donant tant a parlar a nivell qualitat, talent o aspectes musicals. Perquè a nivell polèmiques, la llista és llarga: cançons canviades de Mecano perquè diuen "mariconez", bronques de Noemí Galera perquè els nois no treballen el suficient, acomiadaments de professores d'interpretació, sospites de tongo per avaluar unes actuacions abans que s'hagin produït, expressions per part de la directora i algun concursants com "Yo me cago en la falange" i un llarg etcètera.

TINET RUBIRA - ROBERTO LÁZARO_01

Roberto Lázaro

Sobre totes les polèmiques s'ha mullat l'ideari del programa, que en la foto oficial dels premiats, al Palauet Albéniz, ha defensat a capa i espasa tots els aspectes espinosos: "El programa està tenint el mateix o més èxit que l'any abans, però l'opinió publicada, vosaltres els mitjans, dieu que és pitjor o que interessa menys. Però les reproduccions al canal de Youtube o el disc d'or diuen el contrari. Tampoc podem comparar audiències perquè van en dies diferents". Rubira treu pit..., però a mitges. Qüestionat sobre si hi ha OT per estona, no s'ha mostrat tan rotund: "yo no sé si hay OT para rato. Es muy difícil que cada año podamos sacar a 16 artistas nuevos. El país da para lo que da, no es muy grande, y no sé si da para tener a 16 artistas nuevos. Pero aquí como vamos al todo o nada, o nos gustan los 16 o ninguno... Yo no sé si el país o todo esto da para aguantar una edición por año de 'Operación triunfo'".

concursants ot  operacion triunfo

TVE

Potser un dels factors que no han acabat de convèncer el públic és, tal i com diuen els mateixos, que els concursants actuals no han sabut transmetre prou sota els consells d'Itziar Castro en lloc dels Javis: "Para mí un despido es un fracaso mío, porqué fui yo el que la contrató. Yo puse toda mi confianza en que cuajaría con los chicos. No ha sido así, pero no quiere decir que sea mala actriz, ni nada por el estilo. Como un equipo de futbol, que cuando no funciona, se cambia al entrenador". Un entrenador que ara en són dos, els Javis, també premiats amb un Ondas, en aquest cas per la millor sèrie de ficció digital, Paquita Salas, a  Netflix.

itziar castro 2  ot

TVE

JAVIS PREMIS ONDA - ROBERTO LÁZARO_05

Roberto Lázaro

Sobre l'ex abrupte de Noemí Galera i la Falange: "El programa no té opinió. Té uns concursants, uns professors... no ens fem responsables del que diuen i donem llibertat a la gent perquè s'expressi com vulgui. En qualsevol cas, això no va sortir per un canal de TVE, va sortir per un canal de youtube. Em sap greu que algú es pugui sentir ofès per qualsevol cosa que fem, perquè no és la intenció, ni ofendre, ni provocar, ni aixecar polèmiques". Doncs per no voler-ho, s'estan cobrint de glòria.