Itziar Castro ha estat la cap de turc en el fracàs d'aquesta edició d'Operación Triunfo. No estan fent una bona audiència i reben cada vegada més crítiques perquè els concursants no transmeten i no estan millorant, més aviat tot el contrari. Necessitaven culpar a algú, i qui va patir les conseqüències va ser l'actriu. Ella va ser, en un primer moment, el fitxatge estrella. Però ràpidament van culpar-la de no ser capaç d'ajudar els nois a connectar amb l'audiència...

Ara bé, els teleespectadors han vist aquesta decisió sospitosa des del principi. No la veien suficientment televisiva perquè no oferia un xou tan cridaner com els Javis, els seus predecessors. La solució? Fer-la fora de males maneres i convèncer el matrimoni d'actors perquè tornin a fer classes a l'acadèmia. L'endemà mateix de la marxa d'Itziar, ja en van fer la primera.

El que més va cridar l'atenció va ser el to que van fer servir ambdues parts per comunicar la decisió. Itziar va emetre un escrit en un to molt dur que criticava les maneres de la direcció: "La decisión de que Itziar Castro no continúe como profesora ha sido tomada de forma unilateral por la dirección del programa y comunicada de forma precipitada y sin que Itziar Castro se lo esperase. Itziar Castro ha dejado otros compromisos profesionales para dedicarse de lleno al programa y su implicación en el está fuera de toda duda, ya que en estas seis semanas se ha volcado en su trabajo como profesora de Operación Triunfo". Com va contestar la productora? Justificant-se: "La causa de esta decisión responde a que Itziar Castro no ha conseguido los objetivos esperados en su área".

Després de tot aquest enrenou, els mitjans anaven bojos per aconseguir que Itziar parlés al respecte per primer cop. I aquest dimarts ha arribat el dia. Un dels rumors que van envoltar el seu acomiadament va ser que la directora de l'acadèmia, Noemí Galera, no la suportava. Però l'actriu ho ha volgut negar: "No sé d'on us heu tret això, Noemí va ser qui em va trucar per entrar al concurs. A més a més, ens coneixem des de fa més de 17 anys. A mi no em consta que hagi estat per ella", ha assegurat a la revista ¡Hola!.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Itziar Castro (@itziarcastro) on

Què ha dit sobre la seva nova vida professional? Com li van explicar que la volien fora? "Consideraven que necessitaven algú que funcionés d'una altra manera. Va ser la seva decisió com a caps i jo la vaig acceptar com a treballadora. Estic contenta perquè ara podré fer coses que abans no podia fer, com anar a l'estrena de Vis a vis, per exemple. A mi m'han dit el mateix que a vosaltres, que no estava donant els resultats que esperaven. Va ser una decisió unilateral i m'ho vaig trobar així...".

"Estic molt tranquil·la amb la meva consciència i amb el que he fet. He estat jo mateixa, no he fet d'actriu. M'he basat en els meus 22 anys d'experiència i els he ajudat amb exercicis que he fet jo en la meva carrera i que fan a l'Institut de Teatre de musicals: sempre amb rigor i passió", ha afegit.

Davant del micròfon de La Caja de Música TV ha confessat que trobarà a faltar els nois, però que ja té contacte amb els concursants expulsats: "Són nens molt macos, treballadors i amb talent. Espero que tinguin una llarga carrera professional, com la meva o més".

Ha estat totalment sincera? Criticarà amb més força la direcció del programa o seguirà com si tot hagués acabat bé?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat