Mai no s'havia parlat tant d'aquesta edició d'Operación Triunfo. Ja és aquí la primera polèmica d'enguany, el que està convertint el programa en tendència a la xarxa. Què ha passat? Tot ha estat arran de la decisió que ha pres una de les concursants, que ha deixat en molt mal lloc a Ana Torroja.

La vocalista de Mecano és membre del jurat del concurs, però això no ha impedit que María hagi decidit anar contra ella. Però, per què? Anem a pams. En el repartiment de cançons d'aquesta setmana, a María i Miki els ha tocat el tema Quédate en Madrid del mític grup espanyol.

Estaven practicant la lletra quan la concursant va indignar-se. "Siempre los cariñitos me han parecido una mariconez. Y ahora hablo contigo en diminutivo con nombres de pastel", diu la cançó. Va ser en llegir-lo que la concursant va assegurar que no se sentia còmoda dient la paraula 'mariconez' perquè la considera un insult homòfob. Per aquest motiu va demanar poder canviar la lletra original i canviar-la per 'gilipollez'. 

Aquest gest ha estat aplaudit per molts, però també ha generat una gran polèmica. Noemí Galera els ha reunit per dir-los que li sembla una falta de respecte de cara als membres de Mecano canviar una part del tema original. Però no ha estat la seva opinió el que més ha fet parlar. I és que la mateixa Ana Torroja ha escrit un missatge que ha deixat tothom amb la boca oberta.

La cantant s'ha sentit molt ofesa i insultada per la decisió de María, i així ho ha fet palès en un comentari que evidencia el seu enuig: "Jo no he autoritzat ningú a canviar la lletra d'una cançó que segueixo cantant avui dia. No estic d'acord en canviar-la i no sóc qui per fer-ho. L'autor de la cançó és José María Cano, ell la va escriure per a Mecano i ningú no pot modificar una lletra sense el permís de l'autor (...) Si algú no se sent còmode cantant-la, no hauria de fer-ho, que n'esculli una altra. Mecano té moltes cançons meravelloses i la música és lliure".

A propòsit d'això, ha volgut defensar el grup: "Mecano, com a grup i cadascú per lliure, sempre ha defensat la diversitat, l'amor lliure, la llibertat d'expressió i un llarg etc. A més a més, té un dels himnes més macos escrits mai defensant l'amor homosexual, Mujer contra mujer. No confonem insult homòfob amb expressió col·loquial. Quan la cançó diu "siempre los cariñitos me han parecido una mariconez" vol dir que sempre les mostres d'estima li han semblat una ximpleria, estupidesa i fins i tot cursileria. A la frase següent diu que ara la persona s'adona que està enamorada i que fa servir aquestes expressions que li semblaven ximples".

Acaba demanant respecte, llibertat i no censura. Però això no ha impedit que la xarxa es bolqui en criticar-la, ja que molts opinen que ha exagerat en aquesta reacció. De moment, la directora de l'acadèmia ha parlat amb la concursant i li ha traslladat l'opinió de Torroja. Han demanat que si acaben canviant la lletra, que ho facin per "estupidez" i no per "gilipollez". Com actuarà la noia, finalment? 

El que està clar és que totes les mirades estan molt atentes a com reacciona Torroja durant la gala quan la noia interpreti la cançó. Dirà quelcom?