El conflicte Catalunya-Espanya no sempre significa una batalla intestina ni una guerra d'insults. També pot derivar en situacions divertides, que es ressolen amb simpatia i sorpresa. Una d'elles s'ha viscut durant la darrera emissió de Control Tel programa de Thais Villas a TV3. L'espai, que barreja l'humor i la tecnologia, va preparar un imaginatiu gag amb un final que ningú s'esperava. Consistia en explicar l'existència d'un web que ofereix accés immediat a càmeres de seguretat d'arreu del món que comparteixen una característica: No haver canviat la contrasenya "de fàbrica" del dispositiu de videovigilància, fet que permet visionar les imatges en directe, sense que els propietaris de les càmeres en qüestió ni tan sols ho sàpiguen. Villas no només va presentar-nos el web, sinó que la va posar a prova en directe.

Gag Control T TV3

TV3

La Thais i els col·laboradors de l'espai (Marc Giró, Alba FlorejachsElena GadelAnna Bertran) ens mostraven les imatges d'un bar qualsevol, revelant-nos que s'ubicava a Espanya. A Cadis, concretament. La presentadora va agafar el telèfon i va decidir trucar per telèfon per informar-los de que estaven en directe les 24 hores del dia. I efectivament, el propietari del Bajamar no tenia ni idea del que passava amb les seves càmeres. "Acérquese a la cámara y ponga un número al azar", reptava Villas, que encertava l'endevinalla. El plató i els espectadors reien amb la comicitat de la situació, però encara quedava la traca final. "¿De dónde es el programa?", preguntava encuriosit Quique Peñalver, el propietari. "De TV3". La reacció, impagable. "¿Eso es Catalunya? Ozú..."

Pots veure el moment clicant a la imatge (a partir del minut 23 del vídeo):

Gag Control T Thais TV3

TV3

"¿Qué quiere decir ese ozú?". L'home no es va amagar: "Es que no estamos nada de acuerdo con la independencia". A Sant Joan Despí ningú podia aguantar el riure. Villas li recordava que la trucada no tenia res a veure amb el procés, ni amb els llaços, ni amb estelades: Només els estava advertint per "si un dia deciden hacer una orgía". El propietari insistia: "Yo le digo por qué", mentre que al fons de la imatge es veu a un dels empleats de l'establiment agafar una bandera espanyola i passejar-se pel bar fins ocupar el primer pla, onejant i petonejant la rojigualda. 

Gag Control T Marc Giro TV3

TV3

L'esclat ja era imparable, que els del Bajamar van arrodonir amb la conegudísisma conya gaditana: "Si ustedes nos van a ver desde Catalunya, nosotros no vamos a cambiar la cámara para que nos vean". Els aplaudiments, els olés i les rialles van ser unànimes. Fins i tot, a Marc Giró se li va escapar un "¡VivaEspaña!" al més pur estil Josep Bou. Mai una bandera espanyola no havia provocat tanta fraternitat en un programa de TV3, "la perillosa tele dels indepes".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat