Marc Andre Ter Stegen va arribar a Barcelona el 2014. I des que és el porter del Barça, s'ha guanyat el cor de tots els culers. Per les seves aturades que el fan ser, a judici d'En Blau, el millor porter del món. Però també per les seves dots de lideratge, per la seva capacitat de manar i fer autocrítica amb els companys, i pel seu caràcter, sempre disposat a ajudar, sempre amb un somriure, sempre amb voluntat d'integrar-se al club, però també, al país on viu des de fa set anys.

ter stegen i dona

Marc Andre Ter Stegen i la seva dona Dani / @mterstegen1

Ell i la seva dona han aterrat a Catalunya com si fos casa seva. Encantats de la gent, dels indrets, de la cultura, des del primer moment que va trepitjar el país, l'alemany ha demostrat que se sent integrat i ha caigut rendit a tot el que l'envolta. I més, ara que han estat pares d'un nen. L'hem vist passejar pels carrers de Barcelona, agafant el metro, en una imatge atípica en un jugador de primer nivell o parlant català sempre que ha tingut ocasió. De fet, ell defensava, al poc d'estar aquí, que "He intentat, des del primer dia, integrar-me el més ràpid i el millor possible a la cultura espanyola i catalana. Quan domines la llengua és més fàcil compartir i entendre tot el que et rodeja. Sempre m'han fet sentir molt bé, tant a mi com a la meva família. I hi ha coses d'aquí que m'encanten, com el menjar, el clima i el mar".

ter stegen passejant

ter stegen metro

Que Ter Stegen està de meravella a Catalunya, és un fet. Si quedava algun dubte, ara els ha esvaït amb una trobada a la xarxa amb els seus seguidors. El porter blaugrana va encetar un torn de preguntes de tota mena que li han fet els milions de seguidors que té i ell anava responent a tot. Hem sabut, per exemple, que quan és a casa, pràcticament no veu futbol, que en el seu temps lliure només necessita quatre coses, "La família. El mar. Cafè. Llibres" o què significa la 'D' que porta impresa als seus guants: "Dani. La meva dona".

ter stegen y mujer

Marc Andre Ter Stegen i la seva dona / @mterstegen1

També, que de tots els racons d'Alemanya, el seu lloc preferit és la seva ciutat, Mönchengladbach. I que més enllà de Barcelona, també li agrada Eivissa. Parlant d'indrets, confessa que d'aquí a cinc anys no sap on serà, potser torna a casa, potser segueix a Barcelona. El que té clar és que "Ningú sap el futur, però el que vull és ser feliç, triomfar i tenir salut". I de moment, on és feliç és a Catalunya. Un usuari li pregunta, a ell que és tan fan de voltar per Barcelona i els seus racons, quin és el seu preferit. I Ter Stegen ho té clar: "Explorar els barris del Poble Nou, l'Eixample o Gràcia. Hi ha un lloc per a tothom. Jo també gaudeixo vivint al centre de la ciutat".

ter stegen hijo paseo

ter stegen hijo paseo 2

Marc Andre Ter Stegen i el seu fill / @mterstegen1

I de Catalunya? Li pregunten quina és la seva escapada preferida a l'hora de perdre's per la geografia catalana. I l'alemany tria: "A Barcelona pots trobar llocs amb vistes increïbles de la ciutat. També he visitat el barri antic de Girona o el Priorat, on hi ha racons preciosos. I, per descomptat, la Costa Brava és..." i fa el símbol de l'OK amb els dits:

ter stegen barcelona y catalunya

Ter Stegen està encantat amb Barcelona i Catalunya. I nosaltres amb ell. Tant de bo el tinguem aquí molt de temps.