Sembla que vestir de groc és tot un risc avui dia. Els presentadors de TV3 són molt sensibles amb aquest color, costant veure’l en antena perquè no volen que hi hagi “connotacions polítiques”. Però sembla que també és criticable que aparegui a la televisió valenciana...

La polèmica ha esclatat a À Punt, la nova televisió valenciana, només cinc dies després de la seva primera emissió. Empar Marco, la directora general de la nova corporació de ràdio i tele, va vestir de groc a la seva primera aparició al canal autonòmic. Una decisió que no ha agradat massa a una part de l’audiència...

empar marco  à punt

La xarxa va esclatar, titllant-la de “provocadora” i de fer “una picada d’ullet” als nacionalistes catalans. Molts van interpretar aquest gest com una manera de posicionar-se, evidenciant que dona suport als presos polítics. Una idea que té encara més fonaments arran d’una entrevista que van fer-li en la qual va assegurar que sentia “admiració” per l’organització de la societat civil catalana.

Els comentaris van ser tants arran de la seva participació en el programa que els ànims s’han anat escalfant, arribant a l’extrem de demanar la dimissió de la responsable del canal.

Es queixen, com dèiem, del vestuari que va dur durant l’emissió d’À Punt Directe, quan participava a una tertúlia de dones en la qual no era l’única en anar d’aquest color, per això... L’escriptora juvenil Gemma Pasqual també optava per una americana del mateix to. Però això no és tot, ja que fins i tot la presentadora del primer informatiu vespre complet de la cadena, Victòria Maso, va lluir una samarreta així.

gemma pasqual  a punt

victoria maso a punt

La cadena no té, clarament, cap problema amb el color ni és massa sensible a segones interpretacions. Cosa lògica tenint en compte que es tracta de la televisió valenciana... Sigui com sigui, el que està clar és que una part de la societat valenciana ha reaccionat titllant À Punt de ser “molt pròxima” a l’independentisme català, acusant-les fins i tot d’adoctrinar.

“Que Empar Marco esculli el groc pel seu debut a À Punt no és un mer gest, és una provocació i situar-se al costat dels colpistes i del catalanisme. Volem una televisió valenciana pública, plural i en l’autèntica llengua valenciana. No dogmàtica catalanista”, deien. Acabant el dur missatge amb el hashtag #EmparMarcoDimision.

Una decisió que ha aixecat una gran polseguera...