TV3 ja fa temps que arrossega problemes amb el color groc. En Blau, molt sensible amb les qüestions dels colors des del nostre nom, vam ser amb Helena Garcia Melero a pocs dies de presentar l'última Marató i vam revelar una exclusiva: tenia tres estilismes preparats per les tres franges del programa i un d'ells era amb camisa groga, però el va haver de canviar "perquè no hi hagués connotacions polítiques". D'aleshores ençà ha costat veure el color en antena en presentadors de la casa. El cas més recent és el de dues convidades, Ana Guerra i Aitana d'OT que vana anar de groc al programa de Melero, precisament, i van confessar que "Me vestiré como me salga del higo". Després que En Blau destaqués aquest moment, hem pogut saber de diverses fonts internes de TV3 que hi ha ordres explícites dins la casa perquè els presentadors no vesteixin el color groc.

nuria roca relacio oberta instagram

TV3

Nuria Roca va debutar de groc al setembre a TV3 perquè és el seu color fetitxe per a les estrenes. El seu tarannà allunyat de l'independentisme va evitar-li les polèmiques. Ara no seria possible. L'única que es permet anar amb arracades grogues és Pilar Rahola. Ordres internes de la casa imposen l'absència de groc en presentadors però no en els col·laboradors o tertulians i per suposat no diu res dels convidats. La vestiteca és plena de roba groga que agafarà pols. Ni a l'instagram d'aquest departament imprescindible de la casa trobem rastre de groc.

rahola tv3

TV3

En Blau ha pogut saber que les noves instruccions no arriben al departament de vestuari de les sèries de ficció. El culebrot Com si fos ahir el produeix la mateixa TV3 i no tenen cap indicació en aquest sentit. No són supersticiosos i no tenen risc de confondre's amb perillosos independentistes que critiquen l'existència de  presos polítics. I si un personatge condueix ambulàncies grogues no pot anar vestit de morat.

CSFA 88

TV3

Lluny queden els dies en què Anna Simón treballava al programa Divendres o Ariadna Oltra presentava Els matins substituint Cuní allunyant la mala sort vestint el groc.

oltra groga tv3

TV3

Les corbates, arracades, camises, vestits, bambes i jerseis no seran grogues. De moment no es diu res dels decorats, els chyrons o els gots d'aigua. Fonts del Departament de Vestuari han mostrat la seva perplexitat.

En Blau ha preguntat a TV3 per aquesta qüestió i la resposta oficial és: "Tractem el groc com qualsevol altre color. És a dir, normalitat amb tots els colors. I es pot veure groc en pantalla, evidentment. El vestuari, com tota la imatge personal, respon a criteri de serveis artístics, no és decisió del presentador. No és veto, és el criteri de sempre. Podem anar grocs si és el criteri d’imatge que es consideri més adient".