A alguns programes se'ls en va la mà amb la "crònica social". Ocult sota una capa de periodisme el que hi ha és morbo i pocs escrúpols. L'endemà que una àvia de 98 anys hagi estat desnonada de casa seva perquè el seu net la va estafar, Antena 3 i Espejo público han tingut la pensada de tractar el tema i vendre com una exclusiva l'anciana a plató. Ningú es va preocupar de l'estat anímic, emocional ni d'estabilitat mental de la desnonada. O sí, i va pensar que apujaria el share. L'escena ha estat una de les més esperpèntiques que es recorden a la TV.

griso anciana 3 a3

Antena 3

Susanna Griso enfada amb l'anciana diu "Es muy difícil porque no se deja aconsejar" i l'àvia plorant "Susanna, tú lo que quieres es meterme en una residencia". Una dignitat a prova de bombes d'una dona que no hi era tota: "Le pido a Dios... dejadme arrodillar. Quiero bajarme. Arrodíllame, quiero pedir perdón a Dios". Quan la centenària volia anar per terra, nervis i crits a plató amb el copresentador bramant "Traed la silla de ruedas, ¡por Dios!". Aquest és el vídeo:

griso anciana a3

Antena 3

"Ponla detrás Manolo, ponla detrás" li diuen al regidor, que porta la cadira de rodes de la dona. Mary, 98 anys, plora: "Si ya, todos me vais a ayudar pero yo me quedo en la calle. A una residencia a mí no me lleva nadie. Que alguien me ayude, que todos hablan mucho pero nada. No hay derecho ¿Tú me vas a solucionar lo de mi casa?".  El programa fa el ridícul, retira el hastag #DignidadPara MaryESP i Griso passa molta vergonya aliena però no per la pobra dona sinó pel vergonyós programa que li fan presentar. Griso: "Es tremendo. Cuando un ladrón se mete en el sistema". I mira a càmera mentre el realitzador enfoca el caos de la iaia, la cadira de rodes, el regidor i el copresentador. Penós.

griso cadira a3

Antena 3

"Busco justicia y no echarme de mi casa con 98 años" plora Mary. Els espectadors ploren per la integritat periodística i Griso donava pas al següent tema de l'escaleta. Griso, la del Premi Ondas i Medalla d'Honor de la Ciutat de Barcelona.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat