L'acte de lliurament de les Medalles d'Honor de Barcelona va ser discret, semi-ocult. L'Ajuntament de Barcelona no ha penjat una sola instantània a les seves xarxes socials oficials i la TV municipal va fer una petita peça on es destaca per damunt de tot els premiats a petició dels grups independentistes: l’Associació Catalana pels Drets Civils, una entitat que agrupa els familiars dels presos polítics.

Un dels regidors de l'Ajuntament era Joaquim Forn, que dorm en una presó des de fa més d'un any. Vergonya pels unionistes que es van posar de perfil premiant dues barcelonines: Susanna Griso i Rosa Maria Sardá. La segona no va anar a l'acte i la primera ha penjat el seu moment Medalla:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Medalles d’honor de Barcelona. #Barcelona @espejopublico @antena3noticias @antena3com

A post shared by Susanna Griso (@susannagrisooficial) on

Griso etiqueta el moment amb el hastag del seu programa d'Antena 3. Convindria recordar que la premien a ella però no a Espejo público. Com que la proposta de premiar-la ve del grup de Ciutadans, Griso aclareix que és aquest matinal antiindependentista el que es mereix una part de la Medalla. Al programa criticaran que la seva presentadora reculli premis envoltada de llaços grocs i de Laura, la dona de Quim Forn que va ser tinent d'alcalde durant l'alcaldia de Xavier Trias. Caldrà estar pendent de com valora Espejo público els llaços grocs d'ara endavant.

colau griso beteve

betevé

Rosa M. Sardà va ser guardonada a instàncies del grup del PSC però va declinar rebre personalment la Medalla. L'honor que la seva ciutat la premiï no va fer l'actriu sortir de casa ja que arrossega alguns problemes de salut. Felicitats als guardonats. Les properes Medalles les lliurarà el proper alcalde o alcaldessa. En català o en francès.