Tabarnia, un concepte que ha fet fortuna als mitjans però no s'han molestat a gratar de quin tipus de cervell prové. A Antena 3 els sembla un moviment proper a Martin Luther King, "a Selma, la lluita dels negres pel dret a vot als EUA", deien a Espejo público. El portaveu és un català, Jaume Vives Vives, que fa mesos apareix dia sí i dia també als matinals anti-independentistes de Tele5 i Antena 3. Avui li tocava a Susanna Griso entrevistar-lo. Els permetia sobreimpressionar sobre imatges del nou Parlament el rètol "Nace Tabarnia" amb molta mala llet. El noi parlava a Espejo público que volen "ser un espejo" el dia que l'unionisme votava per president del Parlament el diputat de Ciutadans José María Espejo. Al final, mirall trencat.

Fer la gara gara a un senyor amb aspecte de hipster té els seus perills. Fa mesos que els fa gràcia que des del seu balcó de la part alta de Barcelona, zona gens hipster, al carrer Balmes a l'alçada de l'Avinguda Tibidabo, brami contra l'independentisme amb vídeos com aquest:

Els veïns de Sant Gervasi també el graven des de l'edifici del davant quan posa Manolo Escobar a tot volum:

Però una repassada pel twitter del cervell de Tabarnia permet completar el personatge. És unionista, qualitat no delictiva, però definitori, com ho és ser masclista:

tabarnia t5

Telecinco

Programes matinals que malden per dir que lluiten contra la violència domèstica elevant als altars un personatge que diu que "cal lluitar contra la ideologia de gènere". El sr. Vives dirigeix un diari digital, El prisma, amb un equip de reporters sense ni una sola dona. Publica entrevistes acrítiques amb el xenòfob regidor Josep Anglada o amb l'homòfob líder de Hatze oir. Vives també és ultracatòlic, publicant articles del tipus "La religión, marginada en la escuela pública" , "El lobby LGTB" o "Clínicas abortistas de Barcelona despiertan con carteles de niños abortados". També és islamòfob:

Amb aquest panorama, entrevistar-lo com a ideòleg d'alguna cosa fa feredat. I si aquesta és la Tabarnia que volen, que busquin tabarnesos a l'Opus Dei. Plou sobre mullat: Griso colava com a estudiants anònims a militants de C's i SCC. Mentre siguin unionistes, els seus entrevistats poden detestar una religió, una orientació sexual i un gènere sencer. Passa que el gènere que fa nosa al diari digital del sr. Vives és el femení. Però les reines dels matins, Griso i AR, a la seva.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat