Espejo público segueix a la recerca de "víctimes de l'odi independentista". És com una secció, o fixació, del programa en què vegades se'ls cola, sense avisar l'audiència, algú de C's o de Societat Civil Catalana, i d'altres se'ls cola algun ultradretà. La dona de Balsareny a qui uns energúmens van intentar cremar la bandera espanyola del balcó ha estat degudament utilitzada en campanya electoral amb trucades de Rajoy i Albiol convenientment publicitades pel PP. Ella qualifica els fets "d'atemptat" i de "fruit de l'odi" i assenyala directament l'alcalde del municipi, d'ERC. L'entrevista acaba entre llàgrimes de la veïna de Balsareny, per la "por", sobretot a que això afecti el judici que té pendent amb l'exparella per la custòdia dels fills. La víctima del foc reconeix tenir "por dels mossos d'esquadra", que això li ha passat "per sentir-se espanyola" i que ha tret la bandera del balcó (ella diu "la quitemos").

Tot molt Espejo público, amb Albert Castillón relacionant-ho als ninots penjats d'un pont amb logos unionistes i Griso fent-se creus. Però el número 2 de Podemos acaba de posar el dit a la nafra de Griso: menys groguisme i més periodisme d'investigació. El foc és denunciable i que s'investigui, però no es pot ocultar tota la informació. Pablo Echenique sosté la seva bandera, la de lluitar contra el totalitarisme: 

La sra. Cristina ha tancat el pas del seu Facebook però alguns tuitaires van aconseguir captures de pantalla on queda clar que simpatitza amb la ultradreta:

Alhora, el Centre Excursionista de Vilafranca del Penedès identifica la parella de la senyora com l'home que els va increpar per fer-se una foto amb una estelada a la muntanya. Ja l'han denunciat als Mossos de Vilafranca.

vei balsareny   Tele5

Tele 5

El vídeo d'Espejo público deixa clar que Antena 3 no informa de tot el quadre. Tot plegat està sota investigació policial i és agosarat fer conjectures de l'origen del foc. 

En campanya tot s'aprofita. Els propers 15 dies farem bé de qüestionar tot el que veiem del que ens volen ensenyar. D'una banda i de l'altra. Podemos també fa campanya indignant-se contra Griso, però les xarxes han seguit Echenique com al flautista d'Hamelín:

El PP trucant a Balsareny, Podemos criticant l'ocultació de dades, la víctima assenyalant ERC. Quan en una notícia de successos apareixen fins a tres partits polítics, cal que ens ho qüestionem tot.