Molt es parla dels sous que els tertulians guanyen cada vegada que van a la televisó o ràdio. Un dubte que inquieta, pertorba i incomoda a molts, com diria Esperanza Gracia, ja que des de sempre s'ha dit que en els mitjans de comunicació es guanyen moltíssims diners. Una incògnita que ara s'ha destapat, gràcies a la gran sinceritat que una coneguda tertuliana de TV3 ha mostrat a les seves xarxes. Parlem de la periodista experta en política Pilar Carracelas, qui ha publicat un clar missatge, de tres línies, informant del que la televisió catalana li paga cada vegada que es posa davant les càmeres. Quant guanya?

Pilar Carracelas, Youtube

Pilar Carracelas, Youtube

"Gent que pensa que vius de les tertúlies perquè vas un dia, cada dues setmanes, a TV3," comença dient la catalana del barri d'Horta, de Barcelona, per deixar clar que els sous a la pública catalana no són tan astronòmics com la gent pensa. Tot seguit, deixa anar la bomba: "250 euros bruts al mes. Més ximples que una sabata. No saben ni a quin país viuen", remata Carracelas. Unes declaracions que ha fet per callar les boques de tots aquells que diàriament li fan bromes dient-li que segur té moltíssims diners. "Amb 250 euros bruts no es pot viure. I ho sap tothom", afegeix la periodista, qui en un passat va treballar des de dependenta en una botiga, fins a repartidora de cartes.

Però atenció perquè Carracelas, en un atac de sinceritat, també s'ha animat a esbombar el que es guanya en cadenes com La Sexta o en emissores de ràdio com RAC1 o Catalunya Ràdio. "Quan anava a La Sexta em pagaven 400 euros per tertúlia. I només hi estaves 15 minuts". En relació amb les emissores de ràdio, la de Barcelona ha confirmat que el sou és molt semblant al que s'emporta un tertulià de TV3. "El mateix, deu euros amunt o avall," assegura. Doncs res, dubte solucionat. Alguna pregunta més? Pilar Carracelas en el seu Twitter te la resol. Per cert, el seu compte és PilarCarracelas. Així tot junt. Salut.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat