María Patiño ha desaparegut misteriosament del programa de dimecres que havia de presentar, Socialité. La mateixa gallega ho va anunciar en un tuit ple de fúria escrit dimarts, quan va saber que Telecinco la feia fora de la cadena per posar-hi María Verdoy, la valenciana de la productora d'Ana Rosa. Patiño i Núria Marín al carrer i la seva empresa La Fábrica de la Tele, tanca les portes, arruïnada i sense cap projecte professional. Si fa no fa com la Patiño, que haurà de trobar un programa on "Seguir dando por saco" com ella mateixa afirma. Però dimecres Socialité ja no el va presentar ella. Ni Núria Marín. En periodisme les casualitats no existeixen, fa olor de censura.

Javier de Hoyos Telecinco
Javier de Hoyos, Telecinco

Patiño el dia abans de desaparèixer, o que la facin desaparèixer, va fer un altre tuit: "Estoy convencida que alguien sabrá dedir adiós", perquè a ella no la van deixar dir adeu. No va fer el programa ni la seva substituta catalana Núria Marín. Estrany. Va presentar el programa de forma sorprenent un exreporter i joveníssim director, Javi de Hoyos. Una altra de les cares que probablement anirà al carrer excepte si Cristian Gálvez, el nou productor, l'agafa pel nou Socialité. Sent un nano jove era més probable que acceptés donar la versió oficial de l'absència de Patiño el dia que l'han acomiadat de Telecinco: "Tenía herpes labial". Cap prova, cap foto, cap rastre de l'herpes a l'Instagram i al twitter de la sempre loquaç Patiño. Molt sospitós. No sembla casualitat que el dia que la fan fora de Telecinco ja no la deixin presentar el seu programa i més després del seu tuit ple de ràbia. Patiño ha rebut l'escalf i el suport d'un company de TV3, l'editor i presentador del TN Vespre aquest pont per les vacances de Cruanyes, el gran Carles Costa:

Carles Costa TV3
Carles Costa TV3

Costa semblaria llunyà al que representa Patiño però no. Cal recordar que el productor de Socialité és el periodista tarragoní Óscar Cornejo. En el gremi i a Catalunya tothom es coneix. I Costa és un dels periodistes de TV3 més connectats a la realitat del país, a tota la realitat, també a la part frívola de l'actualitat. I sense manies fa el tuit. Bravo Costa. Un tuit a una companya de la competència que ho està passant malament, acomiadada de la feina a mitja temporada. Serà un Nadal difícil per la Patiño. I Costa li diu en públic Bravo, María. Un beso enorme y muchos ánimos!, lloant el seu valent tuit. Ella li respon "No lo dudes. Yo estoy solo donde se me valora y lo mejor está por llegar". Patiño a TV3? Llàstima que no sap català con Núria Marín, que ja té programa de trobar parella a TV3 i secció a l'Està passant. Alguna cosa farà. Patiño té 52 anys.