Notícia d'abast important en l'àmbit televisiu: segons ha pogut saber en exclusiva EN Blau la productora La Fábrica de la Tele tanca les portes. Desapareix el negoci multimilionari del català Óscar Cornejo, exmarit de l'alcalde Barcelona Jaume Collboni, que no ha pogut superar la crisi de la cancel·lació de Sálvame. Tanca l'empresa i acomiada tots els seus treballadors. La decisió l'ha precipitat Mediaset. Borja Prado ha mort matant.

oscar cornejo jaume collboni GTRES
Óscar Cornejo i Jaume Collboni GTRES

El president de l'empresa ha dimitit pels pèssims resultats d'audiència de totes les seves decisions, dirigides a afavorir un govern d'extrema dreta. El ja excapatàs de Telecinco és fill del soci i íntim amic del rei Joan Carles, Prado y Colón de Carvajal. Volia suprimir tots els programes iconoclastes amb olor d'esquerra o republicanisme. I abans de plegar ha decidit que els tres programes que li quedaven a la productora de Sálvame passin a unes altres productores. Són els dos de Risto Mejide, Todo es mentira i Chester, que molt probablement produirà el mateix Risto Mejide, i el de caps de setmanes i festius Socialité amb María Patiño i Núria Marín que queden acomiadades de Telecinco.

Núria Marín i Maria Patiño, al carrer, Telecinco jpg
Núria Marín i Maria Patiño, al carrer, Telecinco

El nou Socialité el produirà Cristian Gálvez i el presentarà la valenciana María Verdoy. Núria Marín, com va revelar en exclusiva EN Blau, passa a TV3 i María Patiño passa a les llistes de l'atur. La presentadora gallega s'acomiada amb un tuit ple de ràbia: "Mi mérito, saber que una vez más no me equivoco. Mi mérito, no depender del poder para seguir dando por saco. Mañana nos vemos en Socialité". Encara li queden alguns programes per presentar a Telecinco abans no hi hagi el canvi de presentadora i productora. Aquest 6 de desembre, dia de la Constitució, promet deixar alguna perla en forma de comiat. Abans però recorda que ella ja va vaticinar que la fotrien al carrer per tenir massa ferum de Cornejo. Patiño no és "Sálvame pota negra" sinó que va venir en la segona tongada, quan Antena 3 va cancel·lar el gran enemic de Sálvame, Dónde estás corazón, i va recollir les seves despulles: Chalo, Patiño i alguna altra.

Patiño plena de ràbia contra Telecinco, ja sabia que em fotríeu la coça, i de ràbia contra el poder, sigui Borja Prado, PP i Vox o l'IBEX que ha decidit que La Fábrica de la Tele és massa esquerranosa i cal arruïnar-la: "No dependo del poder para seguir dando por saco". Això implica que no ha llepat la sola de la bota de cap president  i que pensa seguir fent TV fora de Telecinco. A TV3 ja no hi caben i no parla català. Veurem. Patiño,  52 anys, un fill, busca feina. La segona temporada a Netflix es queda curta. Cal un programa per ella. No serà amb La Fábrica. Per primer cop en anys, una gran productora tanca. Va néixer amb Aquí hay tomate i plega amb tomàquet.