Iñaki Urdangarín ha batut (presumiblement) un rècord: El de ser el reclús que més ràpidament accedeix al segon grau penitenciari. L'antic jugador de handbol s'ha transformat en velocista, i en qüestió de quinze mesos a la presó de dones de Brieva el cunyat del rei Felip VI ha aconseguit un permís per sortir dos dies a la setmana per fer treballs de servei a la comunitat. Ho farà a l'Hogar Don Orione, una congregació religiosa que ofereix servei residencial a 114 adults amb discapacitat intel·lectual, física i sensorial a la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón. Iñaki vol redimir-se dels seus pecats sota l'ala de la feina solidària dels religiosos, però a ser possible fora de la seva gàbia (d'or). Doncs bé, ha estat precisament una servidora de Déu l'ha que ha posat "el crit al cel" per la meteòrica reinserció del 'Duque empalmado'.

iñaki urdangarin riu GTRES

Iñaki Urdangarin riu GTRES

Una servidora com Sor Lucía Caram, veritable malson de l'establishment espanyol. La religiosa fa una comparació punyent i contundent: La de l'Iñaki i dos dels presos polítics catalans, Jordi Cuixart i Josep Rull. "Iñaki se va de voluntario a Madrid: permiso de 8 hs diarias 2 veces a la semana. Josep Rull un par de horas para visitar a su hijo operado, Jordi Cuixart una salida breve para el parto de su hijo." És clar, diran que l'Urdangarín anirà a fer el bé mentre que els catalans ho feien per motius personals. Que un va ficar la mà a la caixa, mentre que els altres van 'atemptar' contra l'unitat nacional espanyola. Qualsevol excusa és bona per justificar allò injustificable. Però el missatge encara reservava una bufetada definitiva: "El primero condenado. Los otros en preventiva: ¿Es esta la justicia proporcional?" La comparació i la pregunta oberta de Caram ha tingut un gran ressò a Twitter. Ah, sí, i ha obert la porta als habituals atacs sense pietat contra la monja. 

Sor Lucia Caram vota referèndum @sorluciacaram

Sor Lucia Caram vota referèndum @sorluciacaram

jordi cuixart sergi alcazar

Jordi Cuixart - Sergi Alcàzar

Josep Rull

Josep Rull - Sergi Alcàzar

L'Iñaki ha tingut una revelació divina i dedicarà el seu temps als menys afavorits. Serà que ha après molt en la seva avorridíssima solitud a Brieva? O són els beneficis de ser un 'satèl·lit' de la família reial? Ja saben allò de "perro no come carne de perro". Ni tan sols de gossos adoptats i sense 'pedigree'.