Shakira fila prim. Res és a l'atzar per a la cantant colombiana, especialment des de l'esclat del conflicte amb Gerard Piqué. Una guerra que ha empitjorat durant les darreres setmanes, arran del llançament de la demolidora cançó amb Bizarrap. Les bufetades a l'ex futbolista i pare dels seus fills són constants, incloent en el paquet a la seva substituta, Clara Chía. Aquella que "tiene nombre de persona buena, clara-mente, no es como suena". O el que és més ofensiu per a la jove catalana de 24 anys: "Yo valgo por dos de 22". L'edat com a arma llancívola, tot molt modern: un eufemisme per dir-li niñata. Ja ni esmentem els Rolex, Casios, Ferraris i Twingos, comparacions denigrants. La lloba està ferida. Mossega, mastega i empassa. 

Com que tenim clar que les manifestacions públiques de l'artista internacional són qualsevol cosa menys casuals i innocents, vivim amb una lupa permanentment, analitzant cada moviment entre les parts. Els de Shakira són tan nombrosos que hem perdut el compte. Els de Piqué, en canvi, es produeixen amb comptagotes. El més important, la publicació de la primera foto oficial de la parella a les xarxes socials, junts, afectuosos, enamorats. En Gerard va fer el pas definitiu, silenciant a més a més qualsevol rumor de crisi. Una imatge que no quedava sense resposta per part de Shak: ella compartia l'esmorzar que preparava amb Milan i Sasha, el gran tresor de l'ex parella

Shakira desayuno Milan Sasha Instagram
Shakira, resposta a foto de Piqué i Clara Chía / Instagram

La cantant colombiana celebra que li dedicaran una exposició amb una foto amb aroma a venjança

Poc temps després la colombiana tornava a pujar un contingut més al seu compte a Instagram, seguida per 81 milions de persones arreu del món. Una foto aparentment inofensiva, celebrant un èxit professional del que se sent orgullosa. No ens estranya pas: Shakira és una estrella planetària. Ho era abans, durant i ho serà després del pas de Piqué per la seva vida. Una col·leccionista d'èxits, de premis, de milions facturats. Per tot això, un museu de Los Angeles li ha dedicat una exposició: un centre especialitzat en estrelles de la música com el Grammy Museum. Sí, el dels guardons. En té 3 mundials, 13 llatins i més de 600 nominacions en tres dècades de carrera. Una passada. Per això i perquè els americans saben pujar-se a un cavall guanyador, estrenaran el pròxim 4 de març la mostra "Shakira, Shakira". La foto triada pel museu, compartida per la mateixa cantant, té càrrega sentimental... i aroma a venjança. És de 2005, quan tenia 27 anys. Gairebé l'edat de Clara Chía, que en aquella època era una criatura... de 6. 

Shakira joven @shakira
Shakira promocionant la seva exposició al Grammy Museum de Los Angeles / @shakira

La semblança entre Shakira i Clara Chía, un cop més sobre la taula

Les comparacions són inevitables perquè, des del primer moment en el que es va esbombar l'existència d'una cambrera d'un local de copes de nom C. i que era la substituta en el cor de Piqué, la semblança entre les dues dones sempre ha estat sobre la taula. De fet, Laura Fa i companyia ho deien sense complexos a 'Sálvame', quan la cara de Chía era un misteri conegut per molts pocs. No gosaven ensenyar fotos fins no tenir-ho tot al sac i ben lligat, només ens van fer un dibuix, un retrat clavat a l'artista. Sí, s'assemblen. Alguns diuen que són un clon. Potser no hi estan d'acord, però la retirada existeix. I Shakira, per si de cas, rebla el clau per fer sang, provoca. O això sembla. La simulació en la que s'ha convertit el panorama rosa produeix aquesta inflamació imaginativa. És el passatemps del moment.

Retrato novia Pique Telecinco
El retrat que 'Sálvame' va fer de Clara Chía, clavat a Shakira / Telecinco
Shakira joven Grammy Museum
Shakira amb 27 anys / Grammy Museum
Clara Chía GTRES
Clara Chía / GTRES

Shakira amb vint-i-pocs és més que Clara Chía amb 22, 23 o 24? És aquest el debat? Potser no caldria portar les coses per aquest camí, la veritat.