Divendres vinent 22 de març serà el llançament del nou disc de Shakira, titulat 'Las mujeres ya no lloran'. Aquest àlbum, el dotzè de la prolífica carrera de la colombiana, promet oferir una barreja d'emocions a través de les seves 16 cançons, vuit de les quals són completament noves, una és un remix i la resta són temes prèviament llançats en els últims anys. Entre aquests últims es troben col·laboracions destacades com 'Music Sessions Vol. 53' amb Bizarrap,'TQG' amb Karol G i 'Te felicito' amb Rauw Alejandro, entre d'altres. Això sí, totes aquestes cançons, d'una forma o una altra, estan dirigides a la seva exparella, Gerard Piqué.

L'anunci de l'àlbum a les xarxes socials de Shakira va estar acompanyat d'una reflexió sobre el procés creatiu i el significat darrere de les cançons. L'artista va escriure: "Les dones ja no ploren. El meu nou àlbum que arriba aquest 22 de març, no l'he creat sola sinó amb tots vostès, i amb el meu ramat de llobes que han estat allà acompanyant-me en cada pas. La producció d'aquesta obra, ha estat un procés alquímic. En escriure cada cançó, em vaig reconstruir a mi mateixa. En cantar-les, les meves llàgrimes es van transformar en diamants i la meva vulnerabilitat en resiliència".

Crítiques i elogis en 'Tard AR'

Tanmateix, el llançament del disc ha desencadenat una sèrie de crítiques i debats a Espanya, particularment en programes com 'Tarde AR'. Alguns han elogiat l'obra de Shakira com un acte d'apoderament femení, destacant la sinceritat i l'autenticitat de les seves lletres. Per exemple, Susana Díaz va expressar el seu suport al disc, assenyalant que la música és una expressió vàlida d'amor i desamor, i va elogiar Shakira per continuar "traient diners", afirmant que la cantant "en lloc de penedir-se està fent caixa".

Apoderament o ressentiment?

D'altra banda, hi va haver opinions menys favorables, com la de Javier Sardá, que va qualificar el disc com repetitiu. "Em sembla un disc ratllat, tota l'estona el mateix. Està ressentida, si arriba a ser un home l'anomenen masclista impresentable", va comentar el presentador, qui es va mostrar incòmode quan Alberto Sotillos, també defensant a Shakira, argumentava que la cantant està "representant la història de moltes dones que estan amb alguns tipus a què venen ganes de cantar-los tres o quatre discos per allò que fan".

Enmig d'aquest debat, Marina Riverss va defensar el dret de Shakira a expressar-se a través de la seva música, indicant que "és una falta de respecte que et posin les banyes a la teva pròpia casa. Si no vols estar amb una persona, la deixes. Pot cantar el que li doni la gana". En resposta, Sardá va advertir: "Compte, no barregem temes! No barregem temes de gaires dones que són víctimes de maltractaments, i no tenen res a veure". El debat es va intensificar quan es va abordar el tema de la vida personal de Shakira i la seva relació amb l'exfutbolista Gerard Piqué. Sardá va qüestionar com podrien sentir-se els fills de la parella en escoltar les lletres de l'àlbum, insinuant que podrien sentir-se afectats per la representació pública de conflictes personals.