Després de la ruptura amb Gerard Piqué i amb els seus fills ja més independents, Shakira va decidir centrar gran part de la seva energia en la seva carrera musical. Durant els anys en què va viure a Barcelona, especialment quan Milan i Sasha eren petits, l'artista va prioritzar la seva vida familiar i va reduir considerablement la seva presència pública. Amb el temps, i especialment després de la seva separació, va comprendre que aquella etapa havia estat necessària, però que també l'havia apartat d'un àmbit creatiu que ella necessitava. El seu retorn als estudis va ser tan impactant que dos dels seus llançaments posteriors es van convertir en fenòmens globals, impulsant novament la seva figura dins del panorama internacional. Des de llavors, no ha deixat de produir i experimentar, fins i tot incorporant els seus fills en aquest procés creatiu. Ara es prepara per tornar als escenaris amb una gira que marcarà el seu retorn després d'anys sense actuar en directe.

Shakira   Instagram @nicolasgerardin (1)
Shakira Instagram @nicolasgerardin (1)

A punt de fer cinquanta anys, Shakira continua sorprenent per la seva energia i el seu excel·lent estat físic. Molts seguidors es pregunten com aconsegueix mantenir-se en forma, ballar amb la mateixa intensitat de sempre i compaginar-ho amb una vida professional tan exigent. Una de les claus de la seva rutina diària és l'esmorzar, un moment al qual no renuncia sense importar com de complicada estigui la seva agenda. Amb jornades que en ocasions a penes li permeten descansar prou, per a ella és imprescindible començar el dia amb aliments que li aportin vitalitat.

El secret de Shakira per lluir una figura de deu 

La persona que supervisa gran part dels seus hàbits és Anna Kaiser, la seva entrenadora personal des de fa anys. Kaiser l'assésora en la seva preparació per a les gires i, en ocasions, fins i tot l'acompanya en alguns concerts. Encara que Shakira ja no viu a Espanya, conserva un afecte especial pel país i per la influència que la dieta mediterrània va deixar en la seva alimentació. Encara cuina amb productes que associem a la gastronomia espanyola, i sol demanar a la seva entrenadora idees per equilibrar els seus àpats. Entre les propostes per a l'esmorzar es troben combinacions senzilles però nutritives, com ous acompanyats d'alvocat amb oli d'oliva, tomàquet i sal marina. A això hi afegeix “un batut elaborat amb fruits vermells, proteïnes o proteïna verda”.

La seva alimentació s'estructura en diversos àpats distribuïts al llarg del dia, aproximadament cada tres hores. Prefereix peixos, verdures fresques i sopes lleugeres, com cremes de carxofa, porro o barreges amb gingebre i altres hortalisses. A la nit opta novament per peix i vegetals, encara que sol reservar els plats freds per al migdia i els calents per al sopar.

Tot i que es cuida molt la dieta, no deixa de donar-se algun gust ocasional. La seva entrenadora reconeix que un dels capricis preferits de l'artista són les costelles de porc, un plat que a la pròpia Kaiser no li entusiasmava, però que Shakira gaudeix sense remordiments. També inclou, de tant en tant, una mica de xocolata negra molt pura i sense sucre

Shakira i la gasela de Zootropolis 2   Instagram
Shakira i la gasela de Zootropolis 2 Instagram