El programa Mi madre cocina mejor que la tuya tenia tots els números per triomfar... a Cuatro. Mediaset ha volgut que el concurs sobre cuina presentat per Santi Millán s'emetés a l'estiu a la seva primera cadena i els teleespectadors de Telecinco estan acostumats a realities de gran format i no low cost. La gràcia del presentador català no pot amb tot i el segon dia, després de crítiques per masclista, van convidar homes però va caure a un perillós 4,6% d'audiència. Si Paolo Vasile no ha marxat de vacances a Roma deu estar rumiant-se cancel·lar l'espai. Si li en queden gravats un quants, els emetrà a Cuatro, Divinity o qualsevol de les seves moltes cadenes, però a Telecinco un 4% és sentència de mort.

santi millan 5

Telecinco

La paradoxa és que el programa més vist del dia va ser de cuina, però no un xou sinó Laura Rosel fent Crema de cogombres a les quatre de la tarda. Impressionant 24% i 400 mil espectadors pel Cuines de Marc Ribas, i Rosel cuinant fa més que el seu últim FAQs. A l'estiu entra més una cremeta que el Sense ficció del guia de caça del rei Joan Carles que va quedar-se en un fluix 5,7%. El d'abans va ser líder (13,6%). Però ningú fa més audiència que Rosel. Dissabte acomiada temporada del Preguntes freqüents. Convidarà Ricard Ustrell per l'últim dia?

rosel cuines tv3

TV3

Dos comiats: El cuento de la criada (8,8%), bon resultat per ser una sèrie forània però que deixa els seguidors d'Antena 3 comprant-se HBO per seguir la trama de la segona tanda d'episodis que, inexplicablement, Antena 3 no ha comprat. I Bailando con las estrellas s'acomiada bé a Catalunya (12,4%) amb Bustamante guanyant per fi un reality. Va perdre el de cantar, OT, però ha guanyat el de ballar. Mala promoció per un home que es guanya la vida cantant.

Pels qui no els importa que programes que no mira s'acabin, que pensi en el desert de tele que li espera a l'agost. Només Jordi González i el morbo de Hechos reales. Les crítiques pel seu groguisme ja estan escrites.