Telecinco ha engegat l’estiu amb dues noves estrenes. De moment ha triomfat gràcies a l’exitosa sèrie nord-americana The good doctor, amb un jove cirurgià autista com a protagonista d’aquest drama de sang i fetge. Ara bé, l’altre projecte amb el qual volien captivar l’audiència no ha tingut una rebuda gens bona. Estem parlant de Mi madre cocina mejor que la tuya, un espai culinari que ha engegat rodejat de polèmica.

Vasile és conscient de l’èxit que té Masterchef a TVE, amb la qual cosa ha volgut fer una cosa d’estil similar. Però en el seu cas ha afegit un ingredient que no ha agradat gens: el masclisme. A cada programa competeixen quatre parelles formades per un famós i la seva mare, preparant diverses receptes i guanyant 6.000 € aquella que millor cuini.

Ja des que van anunciar el nom del programa que molts van començar a criticar-los: per què han de ser només mares? Segueixen amb la mentalitat antiga i masclista que els homes no saben cuinar?

L’estrena estava calenteta i el contingut de l’emissió tampoc no va ajudar a fer que els ànims es calmessin. De fet, el primer que cal destacar és el desastrós resultat que han fet, estavellant-se: cinquena opció amb un fluixíssim 7,5% de share que queda molt per darrere dels números que fan a una estrena. Això a Catalunya, però a Espanya tampoc no van triomfar pas, aconseguint un discret 11,7%.

Ara bé, aquells que van veure els programa van quedar-se a gust criticant-los després. Les protagonistes d’aquesta primera entrega eren les mares d’Alba Carrillo, de Rosa d’Espanya, Lucas (d’Andy y Lucas) i de Noemí de les Gipsy Kings. Totes, sota la batuta de Santi Millán com a presentador.

Millán va rebre un munt de comentaris deixant-lo verd també, en anar deixant acudits dolents referint-se al cos femení de les concursants. Zero gràcia i milers de crítiques

Si l’audiència no els ha acompanyat en aquesta primera entrega, sembla evident que tampoc no ho faran en les següents... Ens trobem davant d’una nova pífia de Telecinco?