La decadència de la imatge del rei Joan Carles I va començar amb una foto: la del monarca fent gala d'haver matat un elefant el 2012. El safari del rei emèrit a Botswana va suposar el principi del final, un viatge que va realitzar amb l'amant que ara l'ha traït, Corinna, el seu fill Alexander, de 10 anys, i uns quants amics. 

Com que ens vam assabentar del seu viatge? Perquè va tenir la mala sort de caure i trencar-se el maluc dret, amb la qual cosa va haver de ser trasllat a Madrid per ser operat d'urgència. 

Que pagués 30.000 € per matar un elefant mentre el país vivia una profunda crisi econòmica no va fer gens de gràcia. De fet, va causar un gran escàndol polític i social. El seu índex de popularitat es va esfondrar i dos anys després -amb l'esclat del cas Nóos pel mig- va anunciar la seva abdicació.

joan carles foto caçant botswana

TV3

Doncs bé, ara TV3 ha aconseguit parlar amb el guia de caça que van tenir en aquell viatge. Jeff Rann és l'home que va organitzar la caça a Botswana, qui apareix al seu costat a la fotografia. I en aquesta primera entrevista a televisió, ha volgut defensar el monarca: "Teníem una relació de client, amic i caçador. No entenc el rebombori polític, el que va fer va ser totalment legal. Va ser una bona cacera, li agrada la natura".

Però va encara més enllà, dient que el safari va servir per ajudar el país: "I els diners provinents d'aquells safaris van ajudar Botswana a protegir els animals. Per mi que demanés perdó és política. No intento ficar-m'hi ni prestar atenció a les emocions que susciti...".

guia de caça joan carles  tv3

Fes clic a la imatge per veure el vídeo / TV3

L'escàndol encara el persegueix, i molts li recorden el ridícul que va fer llavors. Ara torna a estar a l'ull de l'huracà en filtrar-se els àudios de Corinna acusant-lo de ser corrupte, i molta gent està demanant ja que el facin fora de la família reial. Veurem arribar aquest moment?