Si existís un rànquing dels personatges més odiats del planeta, la medalla d'or tindria nom i cognoms: Donald Trump. El President dels Estats Units d'Amèrica és un supervilà sostingut per les classes més reaccionàries del seu país i dels socis oportunistes que va trobant en el seu camí. Als EUA la seva popularitat és digna d'estudi: costa de trobar-ne defensors (que no vagin armats), però allà segueix, a la Casa Blanca. La proximitat de les eleccions al mes de novembre, però, podria posar punt final a un malson delirant i perillós, però fins que l'últim vot no hagi estat escrutat, no es pot dir blat. Mentre arriba la cita amb les urnes, les campanyes contra l'empresari i magnat es multipliquen, especialment arran de l'onada d'assassinats de ciutadans negres a mans de policies i la repressió de les manifestacions del moviment 'Black Lives Matters'.

Donald trump - Efe

Donald Trump EFE

En el món de la faràndula americana, la imatge de Trump és encara més paupèrrima. I els famosos molt famosos no es tallen un pèl per demostrar-ho. Un d'ells, el gran actor Samuel L. Jackson, que directament l'odia. L'intèrpret de pel·lícules mítiques com 'Pulp Fiction' s'acaba de superar amb un vídeo demolidor i insòlit: envia el President del seu país a pastar fang, el clàssic americà "fuck you". I ho fa en català (que et fotin), en euskera (zoaz popatik haztzera, "que et donin pel cul") i en un munt d'idiomes diferents a l'anglès. Amb cartells i de viva veu. Una troballa meravellosa, d'ídol. 

Samuel L .Jackson Pulp Fiction Youtube

Samuel L .Jackson Pulp Fiction Youtube

 

Samuel L. Jackson català Trump @danialvarez

Samuel L. Jackson català Trump @danialvarezeitb 

Samuel L. Jackson euskera Trump @danialvarez

Samuel L. Jackson euskera Trump @danialvarezeitb

Sempre s'ha dit que els americans no tenen ni idea de geografia ni de les cultures fora de les seves fronteres. Mai més serà així.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat