La cantant catalana Beth Rodergas ha passat de l'imaginari col·lectiu espanyol a l'abocador de l'odi anticatalà. De representar Espanya en Eurovisió el 2003 a ser una "catalana de mierda" el 2019. De ser una de les concursants més estimades pel públic d'Operación Triunfo a fer "bomitar" (sic) els assenyats ultres unionistes. El seu pecat mortal, celebrar la Diada Nacional de Catalunya recordant a aquells que fa gairebé dos anys que no la poden gaudir en llibertat. La surienca penjava una senzilla però contundent fotografia durant l'Onze de Setembre que resumia el sentiment de tot un poble. Al menys, d'un poble amb dignitat. "Llibertat presos polítics". Ras i curt, sense artificis. Clar i català. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

bona diada. no us oblidem.

A post shared by Beth Rodergas (@bethrodergas) on

La coïssor provocada per la manifestació pública de la cantant entre l'espanyolisme més ranci, exaltat i illetrat va ser instantània. La maquinària troll es va posar en marxa per desqualificar-la, i potser per això va decidir eliminar els comentaris relatius a la imatge. No és gens d'estranyar, després de copsar un dels missatges privats que va haver de rebre (millor dit, de patir) i que ha estat compartit via stories.  A banda de l'esmentat "bomito (sic) contigo catalana de mierda" (guarnit amb uns emoticones al més pur estil Albert Rivera​), la simpàtica i tolerant usuària irada pel clam de llibertat dels presos polítics catalans afegia perles com "debería darte vergüenza presentarte a concursos españoles por hacerte famosilla" o el encara més infantil "te imaginas un barsa badalona". Una joia.

Beth Rodergas diada

Assetjament Beth Diada @bethrodergas

Beth Rodergas cantant @bethrodergas

Beth Rodergas cantant @bethrodergas

La criatura acabava la seva redacció del primer dia d'escola amb un "qué cortitos sois". Sobren els comentaris. A l'igual que la barreja de medicaments i maquinària pesant, la combinació de incultura, intolerància, Catalunya i el telèfon mòbil hauria d'estar desaconsellada per l'Organització Mundial de la Salut. Al menys, de la salut mental.