Jesús Rendón té l’etiqueta de concursant polèmic d’Operación Triunfo 2020. Juntament amb l’expulsada canària Eli, el triunfito andalús és un dels més detestats per l’audiència. Comentaris masclistes i homòfobs li han valgut nombroses crítiques. Alguns fans dels programa exigeixen, fins i tot, que el facin fora. De moment, sense èxit: malgrat que la directora de l’acadèmia, Noemi Galera, l’ha arribat a esbroncar per la seva mala actitud, no sembla que hi hagi d’haver cap expulsió disciplinària. Així que el seu pas pel reality continua. I les controvèrsies que protagonitza, també. Aquest cop, acusat de catalanofòbia.

jesus rendon ot ganyota

TVE

Els espectadors del Canal 24 horas d’OT 2020 han estat testimonis de tot. A les 9 del matí, els triunfitos tenien classe de fitness amb el manresà Cesc Escolà. Havien de fer parelles per començar amb els exercicis. Samantha, valenciana independentista de l’edició, s’hi ha dirigit en català: “Però jo amb qui vaig? Això ho he de decidir jo?”. Amb la boca petita i perquè no se’l sentís, els micròfons han captat la reacció d’en Jesús: “¿Qué hace hablando Samantha en inglés, quillo?”. Ningú li ha preguntat res a ell, però no ha pogut evitar deixar anar el comentari. I encara s'ha contingut per no dir que parlava polaco. Entre els seguidors catalans del programa (i d’altres que són de fora), rebuig a la brometa sobre la llengua:

Ignorància o mala bava? Potser una barreja de les dues? Sigui com sigui, si al Jesús no li agrada, que s'hi posi fulles. La Samantha continuarà parlant i cantant en català sempre que li doni la gana.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat