La purga de columnistes independentistes a La Vanguardia s'ha cobrat l'última peça, Pilar Rahola. La part bona d'un acomiadament ideològic és que permet identificar qui es mulla a favor de l'amo Godó: Víctor Amela. El crític de TV del diari no se n'ha pogut estar de trepitjar la seva fins fa 48 hores companya de diari. Es pot discrepar de la Pilar Rahola però aprofitar el seu moment baix per tuitejar-hi en contra i a favor dels Godó defineix qui ho fa. tot comença amb un altre excolumnista de La Vanguardia, Xavier Sala-i-Martín aclarint que a ell no el van fer fora:

sala i martin TUIT

Xavier sala i martin a tv3

Sala Martín a TV3

Un tuit d'aclariment sense ira. L'economista deixa clar que Godó va censurar-li una columna i això va fer entendre Sala-i-Martín que aquell diari no era el seu lloc. Però Amela tria no defensar la llibertat d'opinió dels columnistes d'opinió sinó l'amo Godó i fa un tuit contra Sala-i-Martín i Rahola:

amela TUIT

amela TV3

Víctor Amela, TV3

Víctor Amela sap perfectament que això que escriu val per ell, pagat extraordinàriament bé, per Sala Martín o per Rahola. Fa entendre que l'amo mana i decideix la ideologia que publiquen els seus columnistes. És a dir, et permeto pensar el que vulguis però al meu diari escrius les idees que coincideixin amb les meves. Aquest és el nivell. La bufetada de Sala-i-Martín a Amela s'ha escoltat a Columbia (EUA):

sala martin TUIT 2

rahola Tv3

Pilar Rahola, TV3

Víctor Amela ha fitxat per un altre programa de TVE Catalunya, En Línia. S'afegeix a Obrim fil a TVE, Aruser@s a La Sexta, Planta baixa a TV3, El món a RAC 1 i algun altre perquè és impossible saber tots els llocs on surt. Rahola, en canvi, ha perdut la feina. Víctor, vols dir que calia?