La Rosalía continua entre nosaltres. És a casa seva, a Catalunya. I la sentim molt a prop. Veïns i turistes del Born de Barcelona se la van trobar cara a cara dissabte passat mentre es dirigia a un sopar familiar en un petit restaurant de moda, molt cèlebre entre famosos i gent amb una VISA musculada. Natural, amable, autèntica, somrient. Feliç i desprenent exactament el mateix. Té aquest do, l'artista de Sant Esteve Sesrovires: projecta optimisme, llum, energia. Coses bones. Sense dubtes, un factor clau del seu èxit aclaparador, a banda d'un talent descomunal. Tot el que fa d'ella una estrella internacional de primera categoria. I és nostra. Un privilegi.

Tot l'exposat sobre la Rosalía, amb plans a curt termini d'obrir un negoci a l'Hospitalet de Llobregat, s'ha posat de manifest de forma rotunda durant la visita que ha fet a l'Hospital Sant Joan de Déu, un dels centres de referència de la salut infantil. La paraula que resumeix aquesta jornada és, senzillament, emoció. I no pas impostada. La il·lusió de nens i nenes de la planta d'oncologia, en veure la seva cantant preferida cara a cara donant absolutament tot per convertir aquells instants en inoblidables, toca la fibra de l'ésser menys impressionable. No és una diva clàssica, tampoc una estrella creguda i buida per dins. Ha revolucionat l'hospital, aplicant una injecció d'energia positiva que no forma part del tractament convencional dels pacients.

Rosalia hospital niños Instagram
La Rosalía a l'hospital / X

Els gestos de la cantant en arribar a cada habitació demostren que la seva actitud és encomiable, els feia sentir únics. Oblidaven per complet durant uns minuts les penúries i incerteses que s'han instal·lat, tant de bo de manera transitòria i reversible, a la seva vida. Abraçades, petons, rialles, selfies... fins i tot s'ha estirat a sobre d'un jove, en aquell moment al llit, com ho faria una germana gran a casa. La germana famosa que veuen per la tele, a xarxes socials, la que omple estadis i es relaciona amb els artistes més coneguts. La Rosalía. El vídeo és de llàgrima.

Rosalia nen hospital X
La Rosalía a l'hospital / X

Les reaccions a la seqüència enregistrada al Sant Joan de Déu són unànimes: gràcies a la Rosalía per existir, per ser així i per no canviar. Fins i tot el presentador d'informatius del 324, Jaume Freixes, ha quedat commogut. Des d'aquí afegim també un enorme gràcies a l'hospital, per lluitar i fer més agradable la vida de nens i nenes. I a ells i elles, força i vida. Endavant!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!