Alguna cosa ha passat amb Rosalía des que va publicar el single en català. Els primers a disparar van ser Telecinco amb una incursió infecta als veïns i familiars de la diva de Sant Esteve Sesrovires per treure'n algun drap brut, com la separació dels pares en ple èxit. Aquesta nit de dimecres Rosalía ha rebentat d'èxit popular al Festival MadCol a Madrid (50 mil espectadors extasiats) però la premsa de la capital d'Espanya s'ha girat en contra de l'estrella mundial. El diari més llegit, El País, l'atonyina amb una condescendència repugnant.

rosalia verd efe

EFE

Escriu el crític musical del diari de PRISA: "¿Es para tanto lo de Rosalía? Se marchó a los 65 minutos exactos, dejando la sensación de que el espectáculo se le desinflaría con un minutaje más generoso (...) propenso a las atenciones fugaces y las fascinaciones volátiles. Al efectismo más que al efecto (...) música pregrabada (...) redundancia estilística y fórmulas recurrentes (...) golpecitos en el pecho". Com el crític de la pel·li Ratatouille: mestretites per fora, amargat per dins.

rosalia de cul efe

EFE

La resta de la premsa madrilenya segueix El País en destrossat la catalana en la seva primera actuació a Madrid aquest 2019, any de la seva consagració mundial. Treuen la destral antiRosalía: "Show pobre, plano y previsible, la música ocupa un lugar secundario, runrún aséptico como una clase de zumba o una pizza precongelada" (Voz Pópuli), "En la actualidad sigue habiendo muchas experiencias musicales en directo de nivel claramente superior. El show estuvo a punto de acabar en desastre: fallaron los pregrabados" ​(ABC), "Hace temer, así de cenizos somos, que se materialice con ella el cuento de la gallina de los huevos de oro" (El Mundo).

rosalia a madrid efe

EFE

La faula de la gallina que ponia ous daurats acaba que els grangers la maten per veure si tenia or dins i es queden sense res. Era buida. Així és la premsa de Madrid, que no es posa d'acord ni en el nombre d'espectadors, uns diuen 50 mil i altres 20 mil, res quatre gats. Com en una mani independentista.