Corria l'any 2001 quan un fenomen sense precedents tombaria totes les expectatives mai dipositades en un format. Operación Triunfo naixia per enlluernar una generació de televidents, regalar xifres d'audiència desorbitades a la pública i convertir en estrelles a setze joves que van aventurar-se a entrar a l'acadèmia més famosa de la televisió. La final de la primera edició del concurs de Gestmusic va ser vista per 12.873.000 espectadors i encara avui segueix ostentant el rècord del minut d'or més vist des que es mesuren les audiències a l'Estat espanyol.

Durant aquella última emissió, l'actuació de Verónica Romero interpretant One day I'll fly away va congregar un total de 15.436.000 persones amb un estratosfèric 73,4% de quota de pantalla. El triomf se l'enduria Rosa López, però altres molts passarien a la història i farien carrera a la música. Casos paradigmàtics els de David Bisbal, David Bustamante o Chenoa. Aquesta última i la guanyadora, amb qui tenia molt bona relació, van emocionar cantant Sueña de Luis Miguel a la tercera gala.

Quinze anys després, TVE regalava els seguidors més nostàlgics un retrobament de tots els participants d'aquells que van obrir camí a onze generacions més de triunfitos. Un dels grans reclams era tornar a veure Bisbal i Chenoa junts, que a l'acadèmia van enamorar-se i van convertir en himne allò d'Escondidos, però al temps acabarien com el rosari de l'aurora. Inesborrables imatges de l'argentina lluint un xandall gris i amb veu plorosa quan confessava a la premsa que ja no estaven junts que daten del 2005. Però, el 2016, i tot i que ambdós ja havien refet completament la seva vida, tothom seguia de prop les seves interaccions. L'almerienc, però, no va donar a les masses allò que volien. Ni l'abraçava quan ploraven ella i Rosa, emocionades, ni li va concedir el petó de la presumpta 'cobra' de la discòrdia al Palau Sant Jordi. 

chenoa david bisbal rosa ot el reecuentro tve
Bisbal passa de Chenoa i abraça Rosa a OT: El reencuentro. / TVE
cobra bisbal chenoa
La 'cobra' de la discòrdia. / TVE

Ara, la polèmica torna a estar viva. No per qüestions d'amor, ja que mentre que Bisbal està casat amb l'actriu veneçolana Rosanna Zanetti des del 2018, Chenoa s'unia en matrimoni amb l'uròleg Miguel Sánchez el passat 2022. Un enllaç al qual no va convidar a bona part dels seus companys de concurs, encara que la mateixa Rosa López va arribar a confessar que, en contraposició, ella sí que hagués volgut comptar amb la seva presència en l'hipotètic cas que es casés. Ara, sembla que la granadina aposta per la venjança fent gala d'un menyspreu de manual.

Tot arran de la recent estrena de Bisbal, documental de Movistar+ sobre la vida de l'artista, i l'ínfima presència de la figura de la intèrpret de Cuando tú vas en la producció tot i la importància de la seva figura en l'inici de la carrera de l'andalús. Rosa, que sí que apareix a la cinta, ha aprofitat l'esdeveniment de signatura del seu àlbum Señales per defensar la determinació de no incidir gaire en el seu amor del passat. "David habla de todo. Además, habla de todo lo que tiene que hablar y, además, en su justa medida. Y yo creo que eso también, por parte de él, es una forma de darle al público lo que ya sabe, pero de una forma respetuosa y cariñosa", ha asseverat posicionant-se del costat del de Bulería.

I és que per molt que intentin quedar bé de cara a la galeria, està clar que de la seva amistat queda ben poc en l'actualitat. En fi. I Chenoa, més escondida que mai.