L'estrena de la dotzena edició d'Operación Triunfo i sembla que la nostàlgia pel format ha envaït les masses. Les masses, i els mitjans de comunicació de les masses, és clar. Ja fa dies que —per motius X o Y— es recuperen moltes de les figures que havien estat oblidades o, si més no, relegades a un segon pla per sota d'aquells que han resultat més exitosos.

Tot ens remet als concursants de la temporada del 2017, la de la triomfant tornada del concurs a TVE que acabaria en fenomen. I si recentment ens fèiem ressò de l'accident de trànsit que ha patit Raoul Vázquez o dels retocs estètics que Nerea Rodríguez s'ha fet, la història que avui recollim també està relacionada amb una altra concursant d'aquell any. Una a qui li va anar bastant millor en la taula de resultats, cal dir. Va ser cinquena finalista: la canària Ana Guerra.

ana guerra ot2017
Ana Guerra a OT 2017. / TVE

Un cop va sortir del concurs, va trepitjar fort en arribar a la indústria musical. Com en el cas de la catalana Aitana, comptava ja amb el precedent de Lo malo, el tema que van compondre per a ambdues de cara a presentar-se com a representants de l'Estat espanyol en el Festival d'Eurovisió. La cançó ja era un èxit en vendes abans que sortissin de l'acadèmia i des de llavors es van convertir en un reclam de tots els esdeveniments i, com és lògic, de la crònica social per no perdre detall dels seus amors diversos.

De Guerra, seguint el fil cronològic, sabem que ho va deixar amb el seu xicot Jadel. Després, començaria un discret romanç amb l'actor Miguel Ángel Múñoz. Però, des del febrer de 2022 som partícips del seu preciós amor amb Víctor Elías gràcies a un bonic vídeo amb ell al piano i ella posant veu a una composició. En Víctor, que entre moltes coses és músic, protagonista de ficcions tan cèlebres com Los Serrano i cosí segon de la reina Letícia.

En la seva visita al pòdcast Animales humanos, la intèrpret de Ni la hora s'obria com mai per explicar com de feliç la fa compartir la seva vida amb ell, així com la gènesi de la seva història. "Nos conocimos porque yo cambié de banda y necesitábamos un director musical. Hicimos una escucha a ciegas y todos elegimos al mismo (...). Empezamos a currar juntos y nos empezamos a llevar fatal", confessa. Les seves discussions es van convertir en un constant, fins que un dia "volvimos a discutir un montón de camino al restaurante donde íbamos a elegir el repertorio (...). Eligiendo los temas llegó Vanesa Martín y digo 'Complicidad', porque me encanta ese tema. Dije 'la que nos falta', y dijo 'la que nos sobra'".

@animales_humanos @Ana Guerra cuenta por primera vez como surgió la chispa con su pareja Victor Elías #viral #parati #musica #operaciontriunfo #anaguerrasiendoiconica #ot2023 ♬ sonido original - Animales Humanos

El passat 29 d'octubre, ambdós feien pública la notícia que el seu amor s'ha consolidat encara més a través d'Instagram. Amb el text "Ella: Sí, quiero. Él: Sí, quiero" i unes instantànies mostrant els anells, anuncien que s'ha compromès. Sonen campanes de boda i són infinites les felicitacions per part de companys de professió com Ana Mena, Antonio José o Chenoa. També d'altres rostres coneguts com Dulceida o Laura Escanes, així com de l'ex d'ella. Miguel Ángel Múñoz, eufòric amb la notícia: "¡Enhorabuenaaaaa! Qué alegría más grande!"

Visca els nuvis. Assistirà la consort al seu enllaç? Tant de bo, però segurament l'enxampa ocupada. Si li notifiquen amb temps, encara sort que veiem la Leti per allà. Pot entrar via 'Zoom', per exemple.