Aquest matí de dissabte 15 de gener no ha estat un dia qualsevol en la vida de Roger Escapa. El magnífic director i presentador d'El Suplement de Catalunya Ràdio, el matinal de cap de setmana de l'emissora, ha tornat a la feina després d'unes setmanes out per un motiu de pes, pel millor motiu, de fet.

El periodista català ha estat pare fa unes setmanes del seu primer fill al costat de la seva parella, la meravellosa actriu Diana Gómez (El crac, Valeria, La casa de papel). Un nen que va arribar sa i preciós a les vides dels seus orgullosos pares a principis del passat mes de desembre.

rogerescapa 270087541 108792738249126 7372081446078016390 n

Roger Escapa i Diana Gómez, abans de tenir el seu primer fill / @rogerescapa

Escapa, que fa unes setmanes també va presentar Conflicte interior a TV3, anunciava el passat 6 de desembre la bona notícia:  "El nostre bebè tenia tantes ganes de veure món que ja ha nascut! La mare és una valenta, estem tots bé! Infinites gràcies als sanitaris de la pública que ens han acompanyat en les pors i les alegries. Comença l’aventura!".

Evidentment, en néixer el nen, Escapa es va agafar uns merescudíssims dies de baixa per paternitat per estar al costat del seu fill durant els primers dies de vida. Però ara, després d'unes setmanes, el periodista ha tornat a la feina i a seure davant dels micròfons de Catalunya Ràdio per dirigir-se als seus oients i sobretot, agrair públicament la tasca dels seus companys mentre ell era a casa canviant bolquers i donant-li el biberó a la criatura.

Després de sis setmanes sense presentar El Suplement, Escapa ha començat "donant les gràcies a tot l'equip que ha remat com mai i ha pencat de valent per fer 14 hores de ràdio cada cap de setmana. Torno amb la tranquil·litat de saber que hem incorporat un oient nou que ens escolta de fons i sense entendre gairebé res", deia emocionat.

rogerescapa 271839137 1318087935279671 4877815854151284789 n

Roger Escapa / @rogerescapa 

Un oient nou, el seu fill, a qui li ha volgut dedicar unes paraules de com està el pati: "Al pas que anem, a la petita criatura i a la seva generació, quan sigui una mica més gran li haurem d'explicar que hi va haver una època en que la paraula pandèmia semblava més pròpia de l'edat mitjana".

"Que els seus pares van viure una vida en que les mascaretes eren una cosa només de Carnaval, uns anys en que la gent, a l'hora de saludar-se, es feia petons, es donava la mà i s'abraçava (...). Uns anys en que les vacunes només eren un mal tràngol de la infància. Una època en que els programes de ràdio a Catalunya només parlaven de política".

rogerescapa 241195550 886443182308176 3623801803161875272 n

Roger Escapa / @rogerescapa 

Brillant. Però encara més el cop d'efecte final del seu editorial al començar programa aquest dissabte en la seva reentré. Un àudio, uns segons on s'ha sentit la veu d'aquest nou oient. Uns moments en els quals ha fet debutar el seu estimat fill en antena, quan només té uns dies. 

Diu Roger Escapa que li han dit al fill que ells no han pogut triar l'època en la qual els ha tocat néixer. "I quina ha estat la seva resposta?", pregunta Escapa, què ha dit la criatura? El que solen dir tots els acabats de néixer. Mirin i sobretot, escoltin el petit Escapa Gómez:

Com diu l'orgullós pare, "Segurament deu ser el debut més precoç de la història de la ràdio!". Té un xorro de veu considerable. Amb aquests pulmons i aquesta força, no ens estranyaria gens que el petit Escapa sigui el presentador d'El Suplement de Catalunya Ràdio de l'any 2052.