L'andalús Roberto Leal s'ha convertit en el presentador estrella d'Antena 3. L'èxit de 'Pasapalabra', intractable cada vespre per a la desgràcia de Paolo Vasile, ha arrodonit la seva carrera professional. La vida el somriu, i té motius per estar exultant. Una felicitat de la que també gaudeix fora de la televisió, amb la seva família com a protagonista. El clan Leal va quedar colpit per la desaparició, a finals de 2019, del pare Pepe: va morir aquell Nadal, uns dies abans de presentar les Campanades a Televisió Espanyola. En Roberto estava molt lligat a la seva figura paterna, una referència indispensable per a ell: "tengo dos maneras de entender la vida como una herencia de mi padre: trabajo llama a trabajo; para que te llamen, tienes que estar en activo y demostrar que vales. Yo, desde pequeño, he trabajado mucho con mi padre, le echaba una mano en la obra, incluso estando en la Universidad'. Gairebé dos anys, uns quants programes i una pandèmia més tard, és la seva mare la que el fa vibrar de joia.

Roberto Leal y su padre, Pepe @robertolealg

Roberto Leal i el seu pare, Pepe / @robertolealg

La mare de Leal es diu Mercedes Guillén, tot i que el fill s'adreça a ella com la Pilar, i és fonamental en la seva vida. "Me tranquiliza y me baja los pies a la tierra" va dir en una entrevista a Diez Minutos sobre aquesta dona, costurera i mestressa d'Alcalá de Guadaira, a Sevilla. Sempre està atenta al que fa el seu fill, no s'ha perdut cap ni un 'Operación Triunfo', 'El Desafío' o el mateix 'Pasapalabra' des que la seva criatura és al capdavant. Fins i tot van col·laborar en un programa de Canal Sur, entre 2019 i 2020. Doncs bé, el fill ha volgut compartir la millor de les notícies sobre la seva salut i el seu futur: acaba de rebre la vacuna contra el maleït coronavirus. Dues paraules i un parell de símbols expressen amb contundència un sentiment d'entusiasme: "Mamá vacunada". En Roberto (que va superar la covid) és feliç, i els seus seguidors també. Les felicitacions s'amunteguen al seu compte de Twitter, de famosos i tuitaires anònims.

tuit Roberto Leal vacuna madre

Tuit de Roberto Leal sobre la seva mare

Roberto Leal y su madre, Mercedes Guillén Instagram

Roberto Leal i la seva mare, Mercedes Guillén / @mercedesguillen

respuestas famosos a Roberto Leal

respuestas a Roberto Leal

respuestas a Roberto Leal 2

reaccions a anunci de Roberto Leal

Roberto Leal Antena 3

Roberto Leal / Antena 3

El concurs de més èxit de la tele ofereix un premi suculent al seu guanyador: un 'bote' milionari. Leal, que el veu passar molt de prop, segur que sent que l'ha guanyat cent vegades amb una senzilla però necessària injecció. Felicitats a la família!