La capacitat de Pablo Motos per provocar vergonya aliena és insondable. La seva connexió cervell-cordes vocals necessitaria d'una ITV urgent. Això o clausurar el seu programa, o si més no, plantejar-se seriosament substituir-lo. L'avaria del presentador és cada cop més greu, i ja ni tan sols parlem del seu biaix polític il·lusió d'expert sanitari o hipocresia manifesta, multiplicada en aquesta època del coronavirus. Tampoc del seu masclisme sistemàtic i impúdic. La cosa va més enllà, i ara també demostra un 'cuñadisme' de categoria extra menyspreant companys de cadena i tota una comunitat de l'estat per la seva forma de parlar el castellà. S'ha cobert de glòria, i s'ha dut un nou castanyot en directe.

Motos Leal A3

Roberto Leal Pablo Motos El Hormiguero A3

Motos entrevistava Roberto Leal, flamant presentador del nou 'Pasapalabra', que ara es farà a Antena3. Un concurs en el que la rapidesa i la dicció del conductor del programa és essencial per intentar no pispar segons valuosos al concursants. Doncs bé, que Leal sigui andalús és, per al d'El Hormiguero, un hàndicap i una anomalia que s'ha de corregir. "¿Con lo del acento andaluz qué vas a hacer, lo vas a suavizar, lo vas a dejar?". Insòlit. Leal, tan elegant com contundent, l'ensorra: "no tiene nada que ver. Trataré de articular más, y en el momento que los concursantes me entiendan, que me entienden perfectamente, porque llevo 20 años trabajando en televisión, no hay problema". 

Roberto Leal El Hormiguero A3

Roberto Leal El Hormiguero A3

Leal no deixarà el seu accent, de la mateixa manera que Motos mai no deixarà de dir bajanades i faltar el respecte. Sorprèn l'ego sideral del personatge, que potser parli de forma neutra, però les ximpleries que surten de la seva boca no les entén ningú.