És un dels actors més famosos del món, però també un apassionat de la gastronomia cinc estrelles​. Parlem de Robert de Niro, que als seus 78 anys compagina la seva activitat cinematogràfica amb la seva faceta d'empresari de la restauració. És propietari de la cadena d'hotels Nobu, que precisament acaba d'inaugurar un nou establiment de luxe i inspiració japonesa a Londres. El nord-americà no es va perdre la cita a la capital del Regne Unit, però com que ja havia creuat l'oceà va decidir allargar l'escapada posant direcció a Barcelona, on també té un hotel de la mateixa cadena. Es va plantar per sorpresa a la capital de Catalunya per fotre's un homenatge al seu restaurant favorit. El coneix des de fa 10 anys gràcies a la pista d'un amic, i des d'aquell moment es va enamorar de la seva proposta.

Parlem del Bar Mut del Carrer de Pau Claris, un dels negocis del català Kim Díaz. Aquell xamfrà és un oasi per a sibarites i amants del mam i teca. Just davant té l'Entrepanes Díaz, i fins fa pocs anys, també amagava el Mutis, un speakeasy o cocteleria "clandestina", en un dels pisos superiors del Bar Mut. Aquest espai desaparegut va impressionar el protagonista de 'Toro Salvaje', que se'l va voler emportar a Nova York. La proposta gastronòmica i d'oci d'en Kim el va captivar. I per molt que passin els anys, no la pot ni la vol oblidar.

Què va fer Robert de Niro a la nit de Barcelona?

El mateix restaurador ha compartit una imatge abraçat al seu amic, client i admirador més famós del cel·luloide. Dimecres a la nit De Niro tornava a creuar les portes dels seus locals, primer a l'Entrepanes, on va fer una cerveseta per refrescar-se, i acte seguit canviava de vorera i s'endinsava al Bar Mut amb una fulla de ruta molt concreta i específica: posar-se les botes amb marisc i vi, els dos productes que han deixat petjada en el seu cervell i papil·les gustatives. "¡Fue un placer hacerlo sentir de nuevo como en casa!", escrivia un orgullós Díaz immortalitzant l'ocasió.

Robert De Niro com Kim Díaz @barmutbarcelona
Robert De Niro amb Kim Díaz al Bar Mut / Foto: @barmutbarcelona
Robert de Niro hace 10 años en @barmutbarcelona
Robert de Niro fa 10 anys al Bar Mut / Foto: @barmutbarcelona

La proposta culinària del Bar Mut va contenir el caràcter de Robert de Niro

Sembla que la visita d'en Robert a Barcelona ha estat molt plaent i sense inconvenients ni problemes inesperats. Tampoc cap baralla amb els seus fans, com li va passar fa ben poc mentre estava a Buenos Aires enregistrant la sèrie "Nada". Allà una dona li va demanar una fotografia i va rebre una resposta taxativa i molesta: "You're so rude. We're here with the family". Vaja, que era una mal educada que no respectava la seva intimitat familiar. L'actor s'havia emprenyat perquè la susdita havia burlat el cordó de seguretat que li acompanyava, i va reaccionar d'aquesta manera, demostrant el seu fort caràcter. A Catalunya, però, tot ha estat molt més civilitzat.

Robert De Niro i Joe Pesci a El irlandés. Netflix
Robert De Niro amb Joe Pesci a 'El irlandés' / Foto: Netflix

Una nova demostració de que la gastronomia catalana triomfa arreu del món. I per suposat, entre els VIPS més VIPS.