La llista de baixes promonàrquiques no s'atura. Felip VI s'estarà penedint d'haver fet el discurs del 18-M, i segur que el persegueix durant molts, molts anys. No sabem encara si ha estat la seva acta de defunció com a cap d'estat, però mèrits n'ha fet. La incredulitat i repulsa de molts ciutadans és palpable també des dels mitjans de comunicació. A les teles, ni Ferreras el pot salvar de la crema. Però si hi ha un presentador que s'ha quedat ben a gust atonyinant la seva intervenció televisiva, aquest ha estat Risto Mejide. Un súbdit català i famós que ja no sap ni com adreçar-se al Rei: "¿Hacía falta majestad, señor, ciudadano Felipe, que más da?". La trinxada, brutal.

Felip VI discurs EFE

Felip VI discurs EFE

El de 'Todo es Mentira', sense filtres: "Palabras vacías, sobreactuado y afectado. Como si los españoles fuéramos idiotas" o nens de 6 anys a qui explica un conte per dormir. "La próxima vez siéntese en el borde de mi cama, arrópeme y diga: érase una vea un emérito que presuntamente tenía 100M en Suiza, ganados con el sudor de los demás". Li exigeix que expliqui de quant és la famosa herència a la que diu haver renunciat i que doni els calers a la Sanitat pública. Això seria un "gesto más creíble que lo de anoche". Mejide creu que ha perdut una oportunitat. Una més, després del que va fer el 3-O amb Catalunya. I que tregui el caparró per la finestra i escolti el poble als balcons, que li diu "verdades como templos".

Risto Felip 2 Cuatro

Risto Felip Cuatro

Per si el Borbó té alguna dificultat de comprensió auditiva, l'acaba rematant: "con la monarquia me pasa como con los toros: si son legales, me los como. Pero si no son útiles no nos lo recuerden" Només té dues sortides: "Aporte o aparte". Vaja, "susto o muerte".