Risto Mejide entrevista aquest diumenge la ministra Margarita Robles al Chester. L’espai d’entrevistes de Cuatro comptarà amb la presència de la dirigent del PSOE, que d’haver sabut amb antelació que el publicista la deixaria en evidència de manera flagrant, potser s’hauria pensat dues vegades si acceptava la invitació al programa.

margarita robles chester cuatro

Mediaset

Aquelles voltes que dona la vida, Margarita Robles substitueix María Dolores de Cospedal al capdavant del ministeri de defensa des que Pedro Sánchez va guanyar a l'estiu la moció de censura contra Rajoy. Al damunt de la taula de la socialista, assumptes força polèmics, com la venda d’armes espanyoles a règims dictatorials. Risto no entén per què Espanya entrega material militar a l’Aràbia Saudita. Però la ministra té estudiadíssima la resposta i sap com treure pilotes fora. La culpa és dels altres: “Quien tendría que dar explicacions es quién firmó aquel contrato, quién decidió entregar bombas”.

robles efe

EFE

Joan Carles amb el príncep de l'Aràbia Saudita EFE

EFE

Per si no hagués quedat clar el seu missatge, Margarita Robles hi insisteix. Espanya ven armes, sí; però la ministra vol fer creure que és un negoci tan legítim com qualsevol altre: “Este gobierno está teniendo muchísimo cuidado con las exportaciones. Cuando se vendan armas se va a comprobar cuál es el destino final”. Risto està escandalitzat i esclata: “¿Pero cuál va a ser? Matar a gente, ¿no?”. I la ministra de defensa intenta torejar-lo i fuig d’estudi assegurant que en aquest cas es tracta de “armas de disuasión”.

risto margarita robles chester

Risto al·lucina amb les respostes de la ministra | Mediaset

El presentador català ja no aguanta més el discurs cínic de Robles: “¿Qué significa disuasión? O mata o no mata”. En aquest instant la ministra es posa la disfressa de Juli Cèsar i com si d’un heroi bregat en mil batalles es tractés fa una afirmació que deixa tothom amb la boca oberta: “Si quieres la paz prepara la guerra”. Risto la deixa en evidència i li diu a la cara que no suporta el seu doble discurs: “Me suena a hipocresía. Yo no quiero que se maten pero voy a fabricar las armas y las voy a vender igual”. Però ella no se surt del guió: “Es que desgraciadament se mata o no se mata”.

risto margarita robles chester pressupostos

Mediaset

Els pressupostos generals de l’Estat espanyol pel 2019 destinen 8.537 milions d’euros a defensa, 4.292 milions a sanitat i 2.722 milions a educació. A Espanya, la guerra pel damunt dels hospitals i les escoles. Per Risto Mejide i la majoria de ciutadans, un escàndol. Per Margarita Robles i el govern del PSOE, tot correcte: “Implica puestos de trabajo”. I si en comptes de contractar militars es contracten més metges i professors? Prou.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat