TV3 en peu de guerra. Aquest dimarts el Departament d'Esports de la cadena s'ha reunit en assemblea després del fitxatge, no signat però amb la ploma a punt, de Ricard Ustrell per fer el nou programa de migdies. Els treballadors de TV3 veuen amb temor que els recursos que ha demanat Ustrell pel format Al rojo vivo que té mig firmat impedeixi seguir fent el magazine d'esports que fa 30 anys que emet la casa, ara amb el nom d'Esport Club. Així s'ho tem el Comitè d'empresa

Segons ha pogut saber En Blau en les properes hores TV3 buscarà la fórmula per assegurar que Esport Club seguirà en antena fent-lo compatible en horari i format amb Ustrell. El jove periodista de Sabadell fa dies que busca altres "periodistes joves" per al nou programa, tot i que segons ha sabut En Blau ha contactat amb majors de 40 anys. Faran el programa de 12 a 2h a partir del setembre per competir amb Ferreras, líder a La Sexta. Núria Llorach, presidenta de la CCMA en funcions, té la potestat per contractar-lo mentre no la reemplaci Saúl Gordillo, amb qui Ustrell va acabar malament a Catalunya Ràdio. Ustrell no ha signat però ja busca reporters:

xavi rusiñol tv3

TV3

Segons ha sabut En Blau en exclusiva, Ustrell tindrà de subdirector posat per TV3 el periodista Xavi Rusiñol, que també difon l'oferta de treball d'una productora privada. Aquest altre "jove periodista" era l'aposta de TV3 i estava cridat a presentar un format similar al FAQS, però de moment serà l'ombra d'Ustrell, com la periodista de TV3 Montse Tió ho va ser a l'inici de Preguntes freqüents. La xarxa retreu a Rosiñol que sent empleat de TV3 busqui periodistes per una productora aliena:

Ustrell, que va ser el primer de promocionar Manuel Valls a TV3, farà un programa diari que el Comité d'Empresa vigilarà de prop. La cadena no pot externalitzar els Serveis Informatius a una productora externa i TV3 farà la "trampa" del FAQS: dir que Ustrell no fa informació sinó entreteniment i dependrà d'aquest departament. De moment Esports no vol el format que li pot costar la subsistència i amenaça fins i tot amb una vaga:

TV3 té previst solucionar aquest conflicte, seguir emetent un programa diari d'esports, donar a Ustrell el que vol i competir amb Al rojo vivo. Carles Costa està fent una feina impecable de 12 a 2 amb zero mitjans i audiències que ronden el 10% (l'últim dia un bon 8,8%). Ustrell, amb un programa molt més car, se la juga.