Ricard Ustrell, flamant i caríssim fitxatge de TV3, té un greu problema amb la crítica televisiva. No sap entomar-la. Una qualitat exigible a qualsevol presentador de la televisió pública, almenys durant les emissions d'un programa finançat pels contribuents del país. A la intimitat pot fer el que més li agradi, només faltaria. Però quan es posa la samarreta de TV3, el mínim exigible és la neutralitat, la serenor, l'elegància i el seny. Malauradament, però, l'enfant terrible del periodisme i l'home que ens havia d'ensenyar la professió a la resta del món (inclosa la redacció d'informatius de Sant Joan Despí) no sembla tenir cap d'aquests atributs. Més aviat, demostra tenir mala idea i una pell molt fina. Deu estar nerviós, és clar: el caramel de 4 milions d'euros en horari estel·lar fa aigües. De tota mena, sí, però la principal només té un nom: audiència. El piset rep poques visites, i aquest no era el pla. 12 emissions i un 10,2% de mitjana (el pic més alt, de 13, i el més baix, de 5) no són les xifres amb les que somiava. I que des dels mitjans (com EN Blau) s'informi de com va el programa és una ofensa per a ell. Així que ha decidit passar a l'atac.

Ricard Ustrell Jordi  Asturgo Planta Baixa TV3

Ricard Ustrell i Jordi Asturgó al 'Planta Baixa' de TV3

Quin és el mètode d'Ustrell? Atacar i insultar en directe el que publica EN Blau, i disfressar-ho com una brometa que, segurament, esperava que passés desapercebuda. Però és clar: si vols ser discret, no facis servir l'altaveu mediàtic més gran de Catalunya. La seqüència és aquesta: Jordi Asturgó, responsable d'una secció on repassen titulars de premsa, es fa ressò del que diu un digital espanyolista de perfil ultra, Hispanidad: "El separatismo catalán da un salto cualitativo hacia el terrorismo bajo la supervisión de la Generalitat". Abjecte, demencial, infame. Terroristes i Generalitat, a la mateixa altura. Ustrell pregunta per aquesta capçalera i Asturgó respon: "Un diari que val la pena llegir... val la pena depèn de les ganes que tinguis de fer-te mal a l'estómac". En Ricard semblava tenir el tret preparat des de feia dies: "Deu ser com El Nacional d'aquí però a Espanya". El seu col·laborador posa cara de sorpresa, però no el corregeix: "Correcte, com l'OK Diario però un punt més enllà". Ustrell, per si algú no l'havia sentit, remata: "El Nacional, fantàstic". 

Ustrell insulta el nacional Planta Baixa TV3

Ricard Ustrell insulta 'El Nacional' al 'Planta Baixa' de TV3

Jordi Asturgó Planta Baixa TV3

Jordi Asturgó al 'Planta Baixa' de TV3

Ustrell no només frivolitza amb diaris ultres que diuen terrorista a la Generalitat (que li paga el sou), sinó que equipara els professionals d'El Nacional amb la caverna del mestre de les clavegueres, Eduardo Inda. És la seva resposta a aquells que no el lloen com l'escollit. Vendetta pura i dura. Ja va ensenyar la poteta durant la presentació de la nova temporada de la cadena, quan es va negar a ser entrevistat per aquest diari. Ara, però, amb les audiències sense enlairar-se, passa a l'acció i queda com un nen malcriat i irrespectuós amb els milions de lectors d'aquest diari. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat