Ricard Ustrell té 28 anys i currículum. Fa un any, fortes desavinences amb el director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, el van portar a no ser renovat per l'emissora. Gordillo serà el nou president de la CCMA i manarà a TV3 i Catalunya Ràdio. Ustrell ha seguit el seu camí amb alguns programes i col·laboracions dispersos a TV3 i SER Catalunya amb Josep Cuní. D'entre les moltes raons del seu tempestuós final a Catalunya Ràdio, que el va portar a fer un tuit acusant Gordillo de "mala gestió", hi ha hagut una que ha fet pública ell mateix: la seva malaltia.

4GATS s01e01 LePen 00 06 10 02 copia

TV3

El periodista ha dedicat la seva columna d'El Periódico a parlar d'ell i explicar com va patir durant el final de El suplement, fins el punt de no poder-lo presentar durant setmanes: "Em va agafar una forta pressió al pit i un intens mal de cap. Quan intentava explicar el que em passava, entre l'ofec i el plor, trobava un buit i molta por, com si el meu cos s’hagués descontrolat i el meu pensament s’angoixés per no conèixer-lo. Vaig acabar amb un pànic terrible a tornar-me a posar davant un micròfon". Un problema mental amb símptomes físics que un any després Ustrell té prou força per fer públic.

image002 (1)

TV3

La columna posa negre sobre blanc el que patia el locutor: "atacs d'ansietat". El periodista no es declara curat sinó que ha après a conviure amb la malaltia: "Fa un any que visc en això, en el risc. És divertit i inquietant". I per acabar, Ustrell recorda els que van contribuir a provocar-li-ho:  "Als que em van fer passar un dels pitjors moments de la meva vida no els hi tinc res en contra. Al contrari: els hi dono les gràcies per fer-me vulnerable".