TVE no és només la televisió pública espanyola. Sovint també sembla el Canal Zarzuela. I no perquè emetin La verbena de la Paloma, Agua, azucarillos y aguardiente La revoltosa a tota hora. Qualsevol cosa que tingui a veure amb els Borbons és una nova mostra de com de vassalls poden ser amb els reis i la seva família. I si no, que li preguntin al periodista que van foragitar per gosar escriure un rètol que ells consideraven inapropiat sobre la princesa Elionor.

elionor pintada primer plano GTRES

Elionor (GTRES)

Aquell Leonor se va de España, como su abuelo, per parlar de la seva marxa a Gal·les a estudiar en una prestigiosa escola li va valdre al seu autor que el fessin fora. Ara, dies després, la cadena pública torna a fer genuflexions i reverència monàrquiques per deixar clar que a ells, a llepes dels Borbons, no hi ha qui els guanyi. Programa 'RTVE Responde' de La 2, on un cop al mes es responen les principals queixes dels espectadors. Hi posen el 'Defensor del espectador', Ángel Nodal, per tornar a justificar-se sobre el rètol que es va emetre a La hora de La 1. "Su autor, empleado de la productora que colabora con el programa, ha sido sustituido. Y la editora de la sección de crónica social, relevada de su cargo", remarcant "El compromiso inquebrantable de RTVE con la defensa de los valores constitucionales y de las instituciones del Estado, y sobre todas ellas la Corona".

defensor espectador tve

Ángel Nodal (TVE)

No fos cas. Sobretodo, la Corona. El servilisme queda provat amb les noves disculpes per part de l'ens, com si fos el més greu que s'ha vist a TVE el darrer segle. Però l'audiència no es mama el dit, i està tipa de veure aquesta doble moral: la que utilitzen quan algú diu alguna cosa sobre la monarquia espanyola i en canvi, el silenci abjecte quan perpetren rètols molt més greus com el que han recordat alguns espectadors les darreres hores:

 Potser haurien de canviar-li el càrrec a aquest home. ¿Defensor del espectador? Més aviat, defensor dels Borbons.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat