14 anys de televisió a un ritme infernal d'hores d'emissió. La factoria coneguda com 'Sálvame', insígnia de productora La Fábrica de la Tele, deixa un legat de moments televisius inesborrables. El Defensor del Menor contra Belén Esteban i el crit desesperat "¡ni que fuera yo Bin Laden!", Víctor Sandoval empaitant a Miami el marit Nacho Polo, Karmele Marchante i Eurovisió, el "rojos y maricones" de Jorge Javier Vázquez, les dents perdudes de Kiko Hernández o la cara de panoli d'Antonio David Flores amb la traïció de la docusèrie de Rociíto. Aquest rànquing no és oficial, clar, cada entès té les seves preferències. Potser hi ha qui es queda amb una altra trama, la de Raquel Bollo. Amiga íntima a temps parcial d'Isabel Pantoja, exparella maltractada i mare dels dos fills de Chiquetete, dissenyadora i inversora sense sort als negocis i, ara, defensora dels seus dos retoños a 'Supervivientes'. Tots facturant per ajudar-la a sortir de pou.

Aquesta és una relació familiar forta, tot el contrari a la que manté amb la televisió. Des de fa temps el contacte és intermitent, l'havia abandonat indignada. Però torna. I ho fa com un brau. Pensin que si la criden insistència és perquè a banda d'una història personal i penúries econòmiques, la Raquel té una virtut televisiva: és un volcà. Precisament el que la fa perdre els estreps, no sap contenir-se. I acaba malament, feta caldo... i finalment es penedeix, passant a pregar clemència. Que no la facin fora, que li va la vida. Està arruïnada. Els ingressos extra del reality són el manà del cel per tapar forats enormes, com el pollastre que ha muntant als embogida als passadissos. 

Raquel Bollo, Telecinco
Raquel Bollo, un volcà / Telecinco

Raquel Bollo esclata amb fúria i insulta Telecinco, maltractada

A les acaballes del programa es van començar a veure i sentir coses rares i, en el llenguatge 'Sálvame', prometedores. Hi havia crits, corredisses, passadissos, persecucions, plors, insults i una mala lluna com feia temps no s'ensenyava a Telecinco. Van haver de punxar el plató buit durant una bona estona i no van tornar mai, inquietant. La bronca era sideral i la cadena era, subsidiària però també directament, l'objecte de la ira: "Sois unos sinvergüenzas todos! He estado ahí 15 años dando el callo. Rocío Carrasco es una mujer maltratada y yo con tres sentencias, ¿y me seguís trayendo a gente? Pues las demandas siguen, no quiero que piense la gente que yo tengo la imagen que dais, me estoy defendiendo en los juzgados porque me maltrataron mucho y vosotros me habéis seguido maltratando mucho. Me da igual Telecinco y su puta madre... Ya está bien, que habéis echado a colaboradores por hablar de Rocío Carrasco y a mí me los traéis". Un incunable del gènere.

Terelu y Belén Esteban y Raquel Bollo Telecinco
Terelu Campos, Belén Esteban i Raquel Bollo / Telecinco
Raquel Bollo bronca Telecinco
Raquel Bollo embogida / Telecinco

Les disculpes d'una Bollo arruïnada, necessita la feina a la televisió

Què li passava a la Raquel? Doncs ni més ni menys que va veure una senyora, uns minuts abans, dient-li mala mare i posant en dubte la paternitat dels seus fills. Un clàssic, per d'altra banda: la Bollo s'ha nodrit durant anys i panys amb aquestes pràctiques, anava al sou i als extres. Però un dia va decidir que no acceptava el tracte i va marxar fent un cop de porta. Mai no havia parlat gaire dels detalls de la decisió, ara ha buidat el pap... i després s'ha penedit, clar. La frase la de la pena és brutal al plató del 'SV' davant Carlos Sobera: "Me gustaría pedir disculpas a los espectadores y sobre todo a Telecinco, cadena que me ha dado también muy buenos momentos y un trabajo para sacar a mis hijos adelante". El volcà s'apaga, tem les represàlies del nou codi de conducta de la direcció. I la teta de 'Sálvame' s'apaga. Mal futur. Tot i que... mai se sap.

Raquel Bollo perdón Telecinco
Raquel Bollo demana perdó / Telecinco

Raquel Bollo i el seu 'Un dia de fúria' particular. Peliculón.