La Pilar no va portar a TV3 la seva bossa de mà de la marca Tous. Va ser ella mateixa qui va voler parlar de la polèmica en el programa en què participa cada dissabte. Va començar dient "M'han fet fora d'una fundació" i va seguir amb un punt amarg: "Els Tous ja no m'estimen" . Una relació d'amistat trencada per una polèmica absurda sobre si només els unionistes poden ser patrons de fundacions. "Estic molt dolguda", va seguir. La família Tous la va anar a buscar perquè entrés al patronat. Pilar Rahola té un nom. Fou aleshores quan va convèncer Helena Rakosnik per entrar a la Fundació Rosa Oriol. "Ningú va a la Fundació a fer política". Ni una mala paraula per la feina benèfica de la ONG que ajuda gent necessitada. Però ràbia continguda contra els Tous. La Rahola enfadada és molta Rahola:

Preguntes freqüents va ser líder amb la polèmica: un portentós 21,6%. Al programa són molt de la broma, i al gener amb Maiol Roger encara més. No se'n va poder estar de fer conya de la situació i li van posar aquest rètol  "Pilar Rahola, se li han inflat els Tous". Ella però no estava per bromes: "Si ets independentista ets un apestat". Denuncia que s'està pressionant a empreses i mitjans de comunicació perquè expulsin els independentistes  "Deploro que uns amics meus abaixin el cap, es posin de genolls i em facin fora". El resum el va fer ella mateixa: "Sensació de derrota personal".

raola ustrell   faqs

TV3

A la Pilar gairebé se li escapa una llàgrima al final. La pantalla ensenyava un dolor íntim. Va tenir l'elegància de no explicar el drama familiar del crim dels Tous, quan el gendre va matar un intrús que pretenia robar a casa seva i només Pilar Rahola el defensava als mitjans. Resultat: ell és un homicida confès i condemnat per sentència ferma, tot i que no va entrar a la presó perquè només li van caure dos anys, i la Pilar queda amb un pam de nas expulsada de la fundació Tous i d'una amistat d'anys. Repassant la llista de membres del patronat trobem un altre nom conegut:

fundacio tous

El  secretari és Lluís Corominas. No és el polític del PDeCat imputat al TS sinó un altre Lluís Corominas. És el marit d'Alba Tous, gendre dels Tous, condemnat per homicidi imprudent l'any 2015. A la Fundació no hi pot haver independentistes però sí condemnats per homicidi.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat