El món de l'espectacle està de dol: aquest dilluns 5 de juliol ha mort la cantant, ballarina i presentadora Raffaella Carrà. Diaris italians com Il Corriere della Sera han informat del seu traspàs als 78 anys, a causa d'una malaltia desconeguda per al gran públic, però contra la qual lluitava des de feia temps, i que ha acabat amb l'energia arrabassadora de la de Bolonya. La seva parella, Sergio Japino, ha explicat sobre aquest problema de salut que "des de feia un temps havia atacat el seu cos tan petit, alhora que ple d'energia".

Carrà era una dona molt estimada per milions de fans: a la seva Itàlia natal, és clar, però també a l'estat espanyol. Les seves cançons són himnes, entre les quals destaquen les inesborrables "Explota Explótame Explo", "En el amor todo es empezar", "Fiesta", i un llarg etcètera. Passa exactament el mateix amb els seus programes de televisió, des que va fer el 'Señoras y Señores' a TVE l'any 1975, fins al conegudíssim 'Hola Raffaella' als 90, també a la cadena pública estatal. El llegat de la transalpina forma part de la cultura pop de diverses generacions. Ara, a més, a més, serà immortal.

Raffaella Carrá a 'Hola Raffaella' RTVE.es

Raffaella Carrà a 'Hola Raffaella' / RTVE.es

 

Japino li ha adreçat paraules plenes d'emoció: "Raffaella és en un món millor, on el seu talent brillarà per sempre més", i l'ha descrita com a una dona extraordinària i de gran senzillesa, malgrat la seva enorme figura pública. La darrera vegada que la vam veure a televisió va ser als dos canals privats principals: a Telecinco, al programa 'Volverte a ver', mentre que a Antena 3 va passar per 'El Hormiguero' de Pablo Motos. Era un gran reclam per a l'audiència, i ella ho donava tot en cada aparició. Carrà també va ser relacionada amb el rei Joan Carles I, com una de les seves amants. Fins i tot, durant un dels tradicionals missatges de Nadal, l'emèrit fugit va lluir una corbata que li va regalar durant el seu affaire.

Al marge d'anècdotes, el món sencer s'ha quedat parat després de conèixer la trista i inesperada notícia. Les mostres de condol són planetàries, especialment al món de l'espectacle i els mitjans, on era un referent etern. També una dona significada políticament, trencadora i combativa: ho explica Karmele Marchante, per exemple, recordant la seva lluita feminista: "Adiós Raffaella, siempre me acordaré de ti. Siempre. Una mujer de izquierdas, había estado en el PCI, feminista a tope y MARAVILLOSA!!!!!"

Karmele Raffaella

raffaella carra gtres

Raffaella Carrà / GTRES

carra 6

carra 5

carra3

Raffaella Carra muerta Twitter

Reaccions a mort de Raffaella Carrà 

Al cel sigui, la Raffaella. Aquest estiu moltes de les seves cançons tornaran a sonar a les discoteques. En aquest cas, però, serviran d'homenatge popular.