Gerard Piqué és hores d'ara l'home més perseguit de Catalunya. Cada cosa que fa és gravada per un paparazzi o pitjor, per un ciutadà armat amb un mòbil. A tot arreu, a cada racó del món hi ha un paparazzo amagat i sense cobrar. És el problema de ser famós i ric, i ser molt alt, molt guapo i amb barba. És reconeixible des de lluny. Piqué a una boda a l'Empordà? Clic. Piqué a un sopar romàntic a París? Clic. Piqué a un partit infantil de beisbol a Gavà? Clic. Tant li fa si va amb la seva mare, la Dra Montserrat Bernabeu, amb la seva nova nòvia, Clara Chía o amb el seu fill petit Sasha. És notícia. I com que juga poc a futbol, ara hi ha més fotos seves vestit de carrer que amb calça curta. Mala senyal en un futbolista: o està lesionat o té problemes personals.

Gerard Piqué mira al cielo GTRES
Gerard Piqué mira al cel GTRES

Piqué està immers en un procés de separació de la parella de fet que formava amb Shakira, de la custòdia dels fills i té una guerra contra certa premsa rosa, la dels paparazzis que el persegueixen. Va fer un comunicat demanant respecte però no té res a fer. Si camina pel carrer o a l'aeroport, pot ser gravat sense cap impediment. I com que agafa avions per fer negocis o lleure, sap que l'esperen a l'Aeroport d'El Prat. Així que ha decidit disfressar-se, intentar passar d'amagat, d'incògnit. Impossible. És Piqué:

Gerard Piqué de incógnito EP
Gerard Piqué de incògnit EP
Gerard Piqué EP
Gerard Piqué EP

El vídeo fa patir. Veiem un Gerard Piqué amb males puces, sense badar boca, tens, abrigat amb un jersei gruixut fent-li de bufanda, una mascareta quan ningú no la porta, unes ulleres de sol king size i una gorra calada fins les celles. Sembla un delinqüent entrant a una sala de judicis per no ser reconegut. És Piqué i tot i disfressat, se'l reconeix. La periodista l'estava esperant perquè li havien donat el xivatasso: torna de Màlaga en un vol després d'anar-hi a fer negocis. La seva empresa està construint un hotel al solar d'un antic cinema de la ciutat andalusa. El vídeo de Piqué esquivant la reportera creient que no el reconeixerien fa patir:

Per evitar la premsa, ara les reunions dels advocats de Shakira i Piqué ja no se celebren als despatxos professionals, que són de domini públic, sinó a reservats de restaurants de Barcelona. Això va succeir dimarts entre els representants legals que intenten arribar a un acord de custòdia. Mentre això passa, Shakira i Piqué coincideixen a un partit de beisbol de Sasha i es creuen dues frases "¿Vas a llevar al niño al cumpleaños?". "Sí, tranquila, ya lo llevo yo". Sense gairebé ni mirar-se als ulls, tots dos amb ulleres de sol. De l'amor a l'odi hi ha un pam. I una amant.