Missió complida: els paracaigudistes amb toga del Suprem han tornat a intervenir Catalunya, derrocant el legítim President de la Generalitat per haver penjat una pancarta al balcó del Palau de la Plaça de Sant Jaume. El comando judicial es cobra una víctima més: Joaquim Torra. Bona part del país està indignadíssima, i amb raó. D'altres, o s'ho miren des de la barrera de la equidistància, o aplaudeixen amb les orelles, o fan l'única cosa que han demostrat saber-ne fer: incendiar-ho tot encara més. Per exemple, Manuel Valls, regidor piròman per la gràcia de Colau.

Quim Torra Generalitat / Sergi Alcàzar

President Quim Torra Generalitat - Sergi Alcàzar

manuel valls vota GTRES

Manuel Valls votant GTRES

El francès només sap fer dues coses: emprenyar Catalunya i fugir a Menorca a fotre's la gran vida. També li agrada molt anar al Camp Nou. D'una forma o d'una altra, sempre de franc. Una mosca molesta i gorrera que escampa la crispació a l'estadi, per molt que el coronavirus hagi deixat buides les graderies. Ho ha tornat a fer, reaccionant de forma penosa i illetrada a una de les poques accions dignes de la junta del Barça de Bartomeu: rebutjar la inhabilitació del MHP Quim Torra. El seu text "bilingüe" és patètic en el fons i la forma. Sembla que necessita classes particulars de llengua. En els dos idiomes. La xarxa sempre està allà per ajudar, i el gran escriptor Quim Monzó, mestre de la paraula, l'ortografia i la sintaxi, li ha ofert una lliçó magistral que té aroma a galeta. La podrà fer servir a les "senas de picoteo".

Manuel Valls debat ganyota TV3

Manuel Valls debat ganyota TV3

quim monzo TV3

Quim Monzó TV3

Aquesta és la gran esperança de l'espanyolisme a Catalunya. Matusser, oportunista, incendiari. Normal que no el vulguin ni aquí, ni allà, ni al seu país d'origen.